7 Uleiuri Esențiale care te ajută să te lași de fumat

Lupta anti-fumat ține de când s-a inventat fumatul probabil. Un obicei care era de-a dreptul încântător și social în anii 50, a devenit în timp neîncântător pentru unii, social pentru câțiva, obișnuință pentru majoritatea și drog (legal) pentru toți. Există totuși și unele persoane care își doresc mult să se lase de fumat și au încercat diverse metode, tratamente, variante de țigări electronice cu și fără nicotină. Există și anumite uleiuri esențiale care ne ajută ca suport în această luptă, activând creierul în momente cheie să răspundă în mod diferit la pofta de țigară. Totuși, ele vin în susținerea voinței noastre proprii, care este de fapt cea care reușește, în final.

Nu sunt fumător și nu pretind că știu cum este această luptă, însă cunosc muți apropiați cărora le-ar fi de folos să știe că există și metode naturale care să îi ajute în această perioadă plină de provocări și încercări.

Thieves (Hoții) – un amestec puternic de uleiuri esențiale de cuișoare, lămâie, scorțișoară, Eucalyptus Radiata și rozmarin, inspirat de legenda a patru hoți francezi din secolul al XV-lea, care au creat formula acestei combinații aromatice speciale. Creat în spiritul acelei combinații legendare, amestecul unic Thieves+ de la Young Living conține ingredientele naturale limonen, eugenol și eucaliptol.

Marjoram (Măghiran) –  are un parfum camforaceu, lemnos și pătrunzător. Fiind un ulei calmant, are un efect de liniștire atât asupra minții cât și asupra corpului. Poate contribui la relaxarea musculaturii suprasolicitate după exerciții fizice și poate fi benefic pentru stările ocazionale simple de tensiune nervoasă.

Clove (Cuișoare)– au un parfum dulce și pătrunzător care stimulează simțurile și vă revitalizează. Un ingredient important al amestecului nostru Thieves datorită proprietăților sale naturale excelente, principala sa componentă este eugenolul, care este folosit în industria dentară pentru amorțirea gingiilor. Cuișoarele reprezintă ingredientul testat de Young Living care a obținut cel mai mare scor pentru proprietățile sale antioxidante pe scala ORAC.

Black Pepper (Piper Negru) – este o viță care produce flori din familia piperaceae, o plantă nativă din sudul Indiei, cultivată pe scară largă pentru fructele sale. Fructele pot fi pregătite prin gătire și/sau uscare pentru a obține piperul alb, verde și negru. Uleiul esențial din piper negru este distilat la abur din fructul de piper și are un parfum puternic și pătrunzător care stimulează simțurile și vă energizează. Aplicarea locală este asociată îndeaproape sănătății sistemului circulator.

Peppermint (Mentă) – conferă un parfum ușor de recunoscut, însă menta este mult mai mult decât o simplă aromă proaspătă și care inspiră nostalgie. Acest ulei poate fi pulverizat pentru a crea o atmosferă stimulantă și care facilitează concentrarea pentru sarcinile zilnice. Îl poți aplica și la nivel topic pentru a crea o senzație răcoritoare și intensă pe piele, având un efect calmant după o activitate fizică intensă. Recomandăm utilizarea uleiului esențial Peppermint în scop aromatic sau la nivel topic oricând dorești să îi conferi o varietate plăcută programului tău zilnic!

Lavender (Lavandă) –  are un parfum proaspăt, dulce, floral care este calmant și revigorant. Fiind unul dintre cele mai flexibile uleiuri esențiale, nu trebuie să lipsească din nicio casă. Este excelentă pentru relaxare înainte de ora culcării, însă are și proprietăți echilibrante care sunt perfecte pentru asigurarea unor efecte energizante și revigorante. Lavanda este apreciată foarte mult pentru efectele sale benefice pentru piele și frumusețe. Omul de știință francez René Gattefossé a fost primul care a descoperit aceste proprietăți atunci când și-a ars puternic mâinile într-o explozie din laborator.

Rosemary (Rozmarin) –  are o aroma proaspătă, ierboasă, dulce, ușor medicinală. Fiind un ulei energizant, poate fi benefic pentru restaurarea acuității mentale atunci când ne simțim obosiți. Este, de asemenea, un ingredient popular în produsele de îngrijire a pielii și a părului. Acest ulei trebuie să fie diluat înainte de utilizare și este recomandat exclusiv pentru utilizare la adulți. Rozmarinul poate fi utilizat și pentru intensificarea aromelor alimentelor în timpul gătitului. Rozmarinul are ORAC aprox. 3.309 (TE/L). TE/L este exprimat sub forma echivalentului Trolox în micromoli per litru.

*Informații preluate de pe site-ul oficial Young Living.

Cum se folosesc uleiurile esențiale în perioada în care vrei să te lași de fumat?

Thieves, Clove și Black Pepper – se pune o picătură pe degetul mare de la mâna dreaptă (dacă ești dreptaci și stângă dacă ești stângaci), și se aplică pe cerul gurii, apăsând ușor timp de 60 de secunde. Acest lucru trebuie făcut atunci când simți că vrei să fumezi o țigară însă îți dorești specific să nu o faci.

Peppermint, Lavender, Rosemary, Morjoram – Se aplică 2 picături pe tâmple, în creștetul capului, la baza gâtului, pe piept (nu deodată, ci pe rând -și dacă vi se par prea puternice sau aveți piele sensibilă, se pot dilua în ulei vegetal înainte de aplicare) – atunci când corpul trece prin diverse stări neplăcute asociate cu perioada în care vă lăsați de fumat.

Mult succes!

 

Share :

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.