Chokerele, sau cum transformi o provocare intr-un statement

Am fost invatati de mici ca daca avem un defect, “trebuie ascuns”. Trebuie “sa porti ceva care sa te avantajeze”. Trebuie “sa ai grija sa nu atragi atentia” la ceva neplacut. Dar tragand linie, cine defineste normalul? Cine spune ca o caracteristica a ta este un defect? Este imoral, face rau altcuiva? Nu. Atunci nu este defect, ci doar o diferenta fata de standardul de frumusete impus de societate, intotdeauna rigida si de fel, intotdeauna alta. Si chiar si aceasta este o mentalitate invechita, desi 85% din populatie inca o urmeaza.

Mi-a fost dat sa particip la cateva intalniri in lumea aristo, glossy, fashion, la Academia GIN a Anei Morodan. Nu lumea glossy superficiala, plictisitoare, ci partea high-class, plina de oameni talentati si harnici care stiu cum sa creeze un business de succes. Parte din succesul lor este si imaginea personala, care trebuie sa fie cumva aparte. Investitia in imaginea de sine este o realitate, dar nu ma refer neaparat la bani. Investitia in imaginea de sine inseamna si crearea unei viziuni reale despre tine, constiente, in care lucrurile sunt asa cum sunt si nu le ascunzi, nu le feresti, nu le acoperi. Ba chiar dimpotriva, le pui in valoare. Poftim? Defecte puse in valoare? Dar parca am stabilit ca nu avem defecte.

Suntem diferiti prin unicitatea noastra, iar curajul de a nu ne ascunde si a ne infrumuseta asa cum suntem este o calitate umana importanta. Nu ma refer la extreme nesanatoase aici, ci la mici detalii legate de fizicul nostru care pe unii ii obsedeaza, cel putin. Exemplul pe care l-am auzit de la aceasta vedeta notorie este gatul. Gatul mic, scurt. Revistele de moda si cumva, logica accesorizarii nu te lasa sa porti chokere la aceasta forma de gat. Ne-au spus dintotdeauna ca doar un gat lung este feminin, diafan, si poate fi impodobit cu chokere sau coliere mari la baza gatului. Pentru gatul scurt sunt indicate colierele lungi, care cad pe piept, care alungesc gatul si implicit tinuta. Dar ce te faci daca iubesti cu ardoare aceste accesorii care parca devin extensia respiratiei tale atunci cand le porti, pe gatul tau marunt? Eu am un gat scurt. Sau cum au zis multi inaintea mea, “n-am gat”. Ba chiar am si barbie dubla dobandita genetic si primesc mereu indicatii sa-mi dau jos chokerele superbe pentru ca “nu ma avantajeaza”. Avantajul meu este ca nu ii bag in seama de la o vreme, mai ales de cand am intalnit-o pe Morodan. Ea mi-a spus: “ia un defect si transforma-l in marca personala”. Adica ceea ce pentru altii e de neacceptat, eu sa il accept, sa il iubesc si sa il scot in evidenta intr-un fel care ma reprezinta. De atunci, accesorizez fiecare tinuta cu tot ce imi place pentru gat. Si da, toate sunt scurte, la fel ca el.

Deunazi am inceput o colaborare cu Felicity Store, un minunat magazin de bijuterii handmade unice, originale, fabuloase, facute de maini pricepute chiar la noi in Romania, mai exact in Cluj. Chokerele Felicity Store mi-s dragi pentru ca reusesc sa fie atat de diverse, incat sa fie potrivite pentru orice stil si directie de fashion pe care o poti lua. Gingase, goth, vintage, minimaliste, opulente, boho-chic prin aparitia florilor incastrate in ele… si in esenta, un statement de stil, ne pot impodobi gatul cum numai ele stiu.

Si daca cineva va mai spune ca chokerele “taie gatul”, amintiti-va de mine. A te infrumuseta este o arta, indiferent cum ne-a creat natura si cum ne-a slefuit viata. Fiti artisti al sinelui si al trupului vostru, creati-va, iubiti-va, si umpleti-va de bijuterii care sa va faca sa va simtiti pretioase! Pentru ca sunteti, iar gatul vostru este superb, exact asa cum este el.

Share :

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.