City break… pe jumătate

Când spui City break, te duce automat cu gândul la făcut bagaje, pregătit mașina sau cumpărat bilete de avion și… afară din oraș! Afară din tot ce e cunoscut, tot ce e previzibil, tot ce deja ai văzut de mult prea multe ori, pe fugă sau nu, în orașul natal.

Perspectiva, un truc ce te scoate din rutină

Mereu mi-am dorit să fac o aroganță în care să spun tuturor că plec în vacanță și de fapt să nu plec nicăieri! Să rămân în propriul meu oraș și să mă provoc să îl văd altfel, cu ochi de turist. Când eram adolescentă, de fiecare dată când mă plimbam cu cineva nou în viața mea prin Brașov, realizam că totul se vede altfel, Tâmpa era alta, parcă mai ravisantă și mai plină de brazi. Zumzetul orașului, alteori deranjant și obositor, mi se părea fascinant și plin de viață, iar înghețata la dozator era parcă mai aromată și mai deluxe decât cea artizanală și scumpă din gelaterii. Am realizat atunci că am o capacitate extraordinară de a mă metamorfoza și de a mă pune în diverse unghiuri și perspective pentru a vedea lucrurile diferit, pentru propria mea stare de bine și imaginație. Se datorează, probabil, copilăriei în care am învățat să mă joc mai mult singură, inventând totul din nimic și chiar știind cum să mă bucur nespuns de asta.

Trebuie să mărturisesc că de mult coc o astfel de escapadă…pe jumătate. Lucrând în HoReCa mult în Brașov și în Poiana Brașov, mi-am imaginat deseori cum ar fi să mă cazez eu la locațiile respective, sau la altele învecinate Am stat multe zile cercetând ce frumuseți sunt chiar aici, sub ochii mei – deseori cu scopul de a le recomanda la alții (știți cum e să locuiești în oraș turistic – “Vaaaai, tu stai în Brașov, te rog recomandă-mi un hotel frumos/ieftin/air bnb/regim hotelier pe care tu îl cunoști și știi ca e ca lumea!” – iar tu, săracul, nu ai avut când sau de ce să vizitezi nici o unitate de cazare, pentru că…ehm… chiar ai unde locui și unde lua masa. Chiar dacă e  în chirie.)

Cum ar arăta un city break… fără să break the city?

 • Mi-aș lua un bagaj mic, cu cele mai cochete lucruri ale mele. L-aș îndemna pe soț să facă la fel. Să fim boemi.
 • Aș alege două cazări – una mai glam și una mai romantică, pentru diversele fațete ale personalității noastre creative. Să zicem, de dragul exercițiului, La Maisonette și Kron Studios.
 • La Maisonette pentru că au o îmbinare surprinzătoare între rustic și elegant, sau vintage și modern, iar Kron Studios pentru că au paturi cu baldachin – de prisosință să explic de ce unei artiste îi plac astfel de detalii atât de șic.
 • Aș face rezervare online, ca să îmi creez experiența completă a turistului venit de departe. Doar n-o să mă duc la recepția locațiilor, spunând că ne vedem în weekend, până atunci numai bine îmi termin curățenia în casă…două străzi mai jos!
 • Aș face plata cu tichete de vacanță prin Travelminit, ca o simandicoasă ce sunt – în cazul în care depășesc suma tichetelor de 1450 lei, aduc cu mine și cel mai frumos portofel, pe care să îl scot mereu la restaurantele din Brașov unde nu mi-a trecut prin cap niciodată să merg în alte circumstanțe – ba că nu e vreme, ba că avem mâncare acasă, ba să îți piere pofta când vezi scorurile din meniu. E foarte convenabil că Travelminit îți dă opțiunea de a plăti cu tichete de vacanță, având inclusă în portofoliu o gamă largă de opțiuni din fiecare locație. Dacă paleta e întinsă, să ne apucăm de pictat tabloul zilelor noastre exact așa cum ni-l dorim!
 • Ne-am plimba agale, încet și fără zoreală, pe străzile frumoase ale Brașovului, am servi micul dejun în cameră la Kron Studios și în salon la La Maisonette, am dori cele mai exclusiviste pachete și cele mai șarmante extra-opțiuni.
 • Ne-am închide telefoanele și am folosi aparat foto clasic, măcar o dată în viață.
 • Nu ne-am dat check-in de nicăieri, am trăi doar bucuria de a fi acolo, în Aici și Acum.

N-ai mai folosit niciodată tichete de vacanță? Nici eu!

…Dar am aflat repede cum se face, de pe site-ul Travelminit.

 • Se trimite solicitare/rezervarea cazărilor alese, menționând din start, că vei achita cu tichete de vacanță.
 • După rezervarea reușită, tichetele de vacanță se expediază către Travelminit prin curier sau prin prioripost (adresa poate fi găsită pe site-ul oficil Travelminit.ro)
 • Dacă valoarea tichetelor este mai mare decât valoarea rezervării, solicită servicii suplimentare de la unitate până la valoarea tichetelor, iar dacă este mai mică decât valoarea rezervării, se plătește diferența la fața locului. (presimt că în scenariul regizat de mine, așa de va întâmpla).

Așadar, tot ce rămâne e să nasc. Deja m-am gândit cum lăsăm fetița la bunica, pentru o escapadă în doi așa cum se cuvine, după o sarcină obositoare, plină de provocări neașteptate. Numai bine, că dacă strigă “Mama”, aud și din baldachin.

 

Articol redactat pentru Competiția Spring Super Blog 2019

 

 

 

 

Share :

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.