Cremă #handmade cu uleiuri esențiale pentru #TenGras by Adriana Luchian

Iubesc #Cosmetica și tot ce ține de ea – mama mea este estetician de 24 de ani și știe tot ce este nou, minunat și eficient la ora actuală în #Beauty. Prin tranzitivitate și eu știu multe din domeniu, mai ales că o mai ajut la social media marketing când apar noutăți la ea în salon. (www.tasarasalon.ro) Am făcut și eu acum câțiva ani cursul de Cosmetică dar și de Make-up. În acest context, doresc să mărturisesc că sunt foarte capricioasă în ceea ce constă cosmetica în general, dar îndeosebi cremele, serurile, demachiantele. Caut mereu ingredientele, evit unii compuși, îmi cunosc tenul și știu ce are nevoie, când, cum, cât. Nu mă poți cuceri cu orice.

Atunci când Adriana (www.staredebine.info) m-a tentat cu un schimb de experiență (ea căuta bloggeri, iar mie îmi place să scriu onest despre ceea ce trăiesc și încerc), nu am stat pe gânduri și am cerut să testez o cremă pentru ten gras, creată de ea, cu uleiuri esențiale Young Living. Nu las timp să vă puneți întrebarea -dar eu nu am încercat să îmi fac singură creme cu uleiuri? Sigur că da. Însă nu am materia primă atât de vastă precum are ea, în ceea ce consta atât uleiurile esențiale dar și uleiurile sau unturile vegetale (am făcut doar cu unt de cocos care un pic încarcă tenul gras) și am pus uleiuri în cremele mele uzuale dar nu cred că am procedat corect (nu sunt aromaterapeut sau chimist, cine știe cum au interacționat toate chimic pe acolo).  Ce mai încercasem pentru ten cu rezultat foarte pozitiv – ulei esențial Elemi, Ylang Ylang, Rose. Cu Elemi m-am dat nediluat, cu Rose în unt de cocos și Ylang ylang în amestecul de uleiuri V6 de la Young Living, care e minunat și nu încarcă tenul.

Am primit crema repede și am deschis-o cu sufletul la gură. Mirosul plăcut, ușor citric, dar și de rozmarin la prima atingere, m-a înnobilat. Știam că rozmarinul este pentru ten gras dar nu înrăznisem să îl folosesc așa, direct, ca să miros a…ceva rețetă. Acum însă, în acest amestec…  e chiar șarmant! Am aflat după că are și alte uleiuri esențiale – chiparos, lămâie, arbore de ceai,  tămăie, cimbru și încă două, pe care doamna creatoare dorește să le păstreze secret profesional! Uleiurile vegetale folosite sunt – cocos, shea, cacao, neem, gălbenele, lanolină, vitamina E. Încă de la prima aplicare, mirosul a fost extrem de interesant și plăcut pentru soțul meu, care uneori se întreabă cu ce a greșit de miros a bucătărie italiană seara când mă bag în pat! Lui i se pare că Elemi miroase a ciorbă… mie îmi miroase citric și puțin ierbal! Însă mi-a salvat tenul vara aceasta. A meritat să umblu cu…. ciorba la purtător!

Sunt obișnuită să nu fac economie la creme – mama spune mereu că fetele nu se dau cât trebuie, ca să facă economie și să le țină mai mult – de aceea multe nu au nici rezultate. Eu mă dau cu cremă, nu mă joc, mai ales că tenul gras este prin excelență tenul care are nevoie (paradoxal) de cea mai multă hidratare. Dacă îi lipsește, glandele sebacee creează și mai mult ulei, pentru a contrabalnsa echilibrul lipidic. În consecință, prima aplicare a fost abundentă. Puțin prea abundentă, căci tocmai trebuia să plec și nu am avut răbdare să intre cum trebuie în piele. Regula este că după peeling (+ mască dacă e vreme), se pune crema și se lasă 10 minute să intre în piele, apoi primer, fond de ten și restul machiajului. Eu am sărit direct în fond de ten. Pe moment, nu mi-a plăcut senzația. Totuși, după ce am ieșit pe ușă și m-am uitat în oglinda mașinii, tenul meu era impecabil, de porțelan. Extrem de frumos s-a comportat tenul și pe parcursul zilei. Dacă de obicei mi se usucă repede pe obraji și devine foarte uleios pe zona T (nas, frunte, bărbie), acum a stat neted și cuminte toată ziua. Nici nu a trebuit să reaplic machiajul a doua oară pe zi, cum fac de obicei.

A doua zi am aplicat mai puțin dimineața și am rămas cu abundent seara. Trebuie să mărturisesc că la fel de încântător precum este mirosul, este și textura – pufoasă, tip mousse, aerată. Foarte chic, pentru fetele cu pretenții.

Într-o săptămână de la utilizare, tenul meu nu mai are uscăciunea ciudată de sezon rece (uscat cu descuamare și gras în același timp), este mereu hidratat, adorm mai ușor și cu zâmbetul pe buze de la parfumul uleiurilor esențiale din ea și abia aștept să fie iar seară sau dimineață să reaplic. În plus, nu încarcă deloc porii și mă bucur nespus că tenul meu se bucură de tămâie – mereu mi-am dorit să se întâmple asta. Nu de alta, dar am ca plus și vibrațiile uleiurilor esențiale pure care mă ridică și mă așează în același timp exact acolo unde am nevoie. (despre acest subiect povestesc mai mult în acest VIDEO)

În plus față de cremă, Adriana mi-a mai trimis altădată și serul Armonie, pentru stare de bine, #zen și o atitudine relaxată peste zi, care conține printre altele și Ylang Ylang și Joy. L-am folosit ca parfum și a persistat mereu câteva ore, pentru că știți că uleiurile esențiale se absorb în sistemul circulator și sunt și volatile. Mi-a plăcut mult (acum s-a terminat), l-am ținut în mașină pentru a-l aplica atunci când mă duc înspre ceva locație sau persoană și mereu am primit complimente în legătură cu parfumul meu finuț și captivant.

Tot de la Adriana am și un diffuser care nu este Young Living, însă pe care îl folosesc cu brio în mașină, difuzând în general Ylang Ylang pentru că îmi dă o stare de lumină interioară întotdeauna, nu mă enervez în trafic și vin acasă liniștită din tăvălugul zilei. Se poate pune și la laptop, dar cum eu lucrez acolo unde îmi sunt și diffuserele Young Living, le aleg pe ele pentru interioare.

Pe Adriana o găsiți pe Facebook, astfel:

https://www.facebook.com/staredebineYL

https://www.facebook.com/groups/staredebineyl

Share :

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.