Cum să croiești propriul tău parfum cu uleiuri esențiale

Mi-a plăcut cuvântul Să Croiești. E ca și cum îți dorești cea mai frumoasă rochie numai pentru tine și dacă vrei să fie în ediție limitată, ori mergi la croitor/designer, ori o faci cu mâna ta. Unicitatea cere elemente unice și combinații răscolitoare. La fel stă treaba și cu parfumurile DIY cu uleiuri esențiale.

Iubitorii de uleiuri esențiale din toată lumea fac parfumurile la fel ca și metodă de bază. Am stat foarte mult să cercetez dacă mai sunt și alte metode, însă aceasta este cea mai căutată. Am înțeles în timp că este aleasă astfel ca fiind metoda cea mai blândă pentru piele și pentru starea noastră, fuzionând lent cu epiderma.

Metoda de bază esteîntre 10-30 picături de ulei esențial în aproximativ 4-5 ml ulei vegetal (V6 de la Young Living sau ulei vegetal preferat, cum ar fi cocos fracționat, migdale dulci, sâmbure de strugure, etc), amestecate într-un recipient cu roller de 5 ml sau de 10 ml.

Dar cum creezi un parfum natural după metoda clasică, pentru a ajunge la un miros unic, interesant și care să te caracterizeze în totalitate?

Este nevoie de:

  • o notă de vârf (ulei esențial care de obicei se evaporă mai repede și este primul pe care îl simți când intri în contact cu parfumul)

  • o notă de mijloc (care este inima parfumului)

  • o notă de bază (care complimentează și dă valoare notei de vârf și notei de bază)

 

Se pun așadar, câte 10-15 picături din nota de bază,  10-15 din nota de mijloc și 10-15 din nota de vârf, iar restul până sus se umple cu ulei vegetal.

La final, pune o etichetă frumoasă pe care să scrii ce conține parfumul tău. Dă click pe textul “etichete YL” pentru a descărca etichetele oficiale pentru parfum ale familiei Young Living. Poți alege și o sticluță clasică de ulei esențial Young Living sau una cumpărată separat în care să faci parfumul, peste care să adaugi propria ta etichetă. Eu inițial nu am avut aceste etichete, și nici amestecul de uleiuri vegetale V6 de la Young Living și am folosit etichete alimentare și ulei fracționat de cocos.

Bucură-te de parfumul tău oriunde ești! De când fac acest lucru, toată lumea mă intreabă a ce miros, ce frumos este și… pot să încep o conversație despre uleiurile esențiale!

 

Share :

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.