Cum să eviți foliculita vara, cu uleiuri esențiale

Piele albă – se vede totul pe ea. Orice pată, orice fir de păr, orice schimbare.

Vară – nu poți să ieși niciodată afară în rochie sau în pantaloni scurți decât 7 zile cu picioarele sau brațele perfect epilate. Apoi trebuie să o iei de la capăt cu ceara sau aparatul de epilat. Despre lamă și cremă depilatoare nu vorbim azi, pentru că ele nu cauzează foliculită (=infectarea rădăcinii firului de păr). Sunt oricum de evitat sau de folosit rar, pentru cele cu firul de păr gros care crește repede.

Am încercat tare multe produse din comerț anti-foliculită de-a lungul anilor, fără rezultat VARA. Insist pe cuvântul vară pentru că în restul anului când reușești să te epilezi la 3-4 săptămâni, foliculita nu apare atât de des sau de vulcanic. Pielea răspunde bine datorită timpului mai lung dintre epilări. Însă vara, oh… vara.

Am descoperit ieri soluția-minune. O combinație de uleiuri esențiale care te răsfață și nu lasă foliculita să se instaleze. O nimicește din fașă, deși ar da semne că te pândește de după colț.

Ai nevoie de – orice ulei vegetal organic de calitate – cocos, măsline, migdale dulci, ulei de bebe, orice îți place + unt de shea + următoarele uleiuri esențiale – lavandă și ylang ylang. Opțional, tămâie.

  1. După epilarea propriu-zisă, aplică spirt medicinal din abundență, pentru dezinfectare.
  2. Într-o sticluță cu 15 ml apă (o sticluță goală de ulei esențial spre exemplu), pune 10 picături ulei esențial de lavandă și un vârf de sare de Himalaya – iar în loc de capac, un pulverizator. Spray-ază pe piele și lasă să se usuce.
  3. Peste 10 minute, aplică un ulei vegetal astfel – pui în palmă o linguriță de ulei vegetal și 2 picături ulei esențial de lavandă, aplicând pe piele. Mie mi-au trebuit cam 4 repetări pentru a acoperi zona epilată de pe picioare, deci în total cam8 picături de ulei esențial. Tot aici se poate alterna cu ulei esențial de tămâie, dar lavanda este de ajuns pentru hidratare si refacerea pielii după epilat.
  4. Peste 10 minute, am aplicat un strat generos de unt de shea.
  5. Seara înainte de culcare, am repetat punctul 3, dar cu ulei esențial de ylang ylang. Pentru cei care folosesc uleiuri esențiale Young Living, recomand blendul Sensation (are atât efect de a eleva starea de spirit, cât și afrodiziac

A doua zi, pielea este ca de bebeluș (am testat lângă un bebeluș adevărat!), numai bună de mers la plajă, la piscină sau de purtat cele mai văratice rochițe din garderobă.

Voi cum ați schimbat rutina voastră de înfrumusețare vara, pentru a vă adapta condițiilor sezonului?

Share :

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.