DIY Detergent de rufe esențial (tutorial)

Am citit foarte mult timp articole despre balsamul de rufe, precum acesta sau acesta și am renunțat a doua zi la balsamul de rufe folosit de mine. N-am mai folosit deloc. M-am îngrozit să știu că acele chimicale vor rămâne cu mine, mai ales că tot ceea ce îmi doresc este să urc frecvența mea, nu să o cobor sau să o țin în loc. Le-am iubit mereu pentru parfum, pentru că am fost dintotdeauna sensibilă la parfumuri. Însă de când am descoperit uleiurile esențiale, am trecut la alt nivel din punct de vedere olfactiv. N-am mai suportat mirosurile din sampoanele, detergentii, cremele de corp, deodorantele din comert… Iar acest lucru, pe cât a fost de benefic, a fost greu și puțin anevoios, pentru că ne-am obișnuit să intrăm într-un supermarket și să cumpărăm de toate pentru că este disponibil. Ne obișnuim cu câte ceva care nu ne face nici bine nici rău, dar ne ține pe linia de plutire. Mie îmi plac lucrurile și produsele care mă provoacă, ceva care să mă facă să mă apropii de Schimbare, să lupt, să mă zbat, să… evoluez.

Cu alte cuvinte, următorul pas după ce am cumpărat numai produse naturale pentru acasă, este să fac eu de mână toate aceste produse naturale, cu cele mai grozave ingrediente posibile – adică cele mai simple cu putință și fără prea multe explicații. Și, desigur, cu uleiuri esențiale. Așa că am căutat o rețetă de detergent de rufe care să fie totodată și balsam (să miroasă demențial după). Nu, eu nu țin neapărat să fie prosoapele foarte moi, și nici să îmi țină mii de ani hainele pentru că am doar bumbac și are și el termenul lui de valabilitate. Ce nu e bumbac e de obicei în haine groase de iarnă și rochii de gală, pe care le spăl mai rar și de obicei la curățătorie. Deocamdată!

Rețeta pentru detergent de rufe natural este atât de simplă încât s-ar putea să o poți face chiar acum cu ce ai în casă.

Ingrediente:

100 g sare epsom/sare de mare

30 g bicarbonat de sodiu

20 picături uleiuri esențiale (eu am pus Purification, Cypress*, Lemon, Aroma Siez – care are în el Busuioc, Măghiran, Mentă, Lavandă, Cypress)

*Cypress = Chiparos

Cum se face:

Am amestecat mai întâi Sarea eposom cu bicarbonatul și apoi am pus pe rând uleiurile (cam 5 picături din fiecare), amestecând încet cu un bețișor de lemn (de la sushi). Am pus într-un recipient de sticlă închis etanș.

La spălat, am pus fix 3 lingurițe din amestecul obținut – 2 lingurițe la prima și 1 linguriță la a doua spălare.

Rufele s-au spălat impecabil și erau parfumate de mama focului. Cel mai tare am simțit Purification din toate. M-am bucurat tare, având în vedere că el e prin excelență uleiul esențial care dă gata toate mirosurile neplăcute. Conține Lămâiță, Citronella, Rozmarin, Arbore de ceai, Lavandin și Smirnă.

Mai fac! Mai încerc uleiuri! Vă mai povestesc despre ele! Promit să fie pe Facebook mereu. Nu ești la zi cu ce postez? Follow me on www.facebook.com/EssentialsByMarchiza

 

Share :

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.