DIY Dischete demachiante esențiale

De ce esențiale?

Pentru că au deja în ele tot ce ai nevoie pentru curățarea feței tale după o zi plină de oboseală, praf, impurități, neliniști. Și pentru că le faci o dată și le ai o lună întreagă, în borcanul de pe noptieră, gata să fie folosite! Fără motive să te culci cu machiaj, de oboseală, lipsă de chef sau…ca să nu trezești pe cine doarme deja, cu drumul tău la baie.

Ce se întâmplă dacă nu te demachiezi?

 • Intervii în mod negativ în procesul de reînnoire a pielii (orice produs de machiaj, în combinație cu sebuum-ul creat de ten și praful, mizeria din atmosferă, încarcă tenul, porii, și duc la infecții + îmbătrânesc mai repede)
 • Probabil dacă nu ai încă, vei avea coșuri (porii înfundați de machiaj se vor infecta și vor produce pustule)
 • Ridurile se adâncesc, în loc să se estompeze
 • Genele se rup mai ușor, din cauza particulelor din rimel, care înfundă și irită foliculii genelor – din aceeași cauză, poți avea probleme și cu ochii, “beneficiind” de reale iritații sau chiar dezvolta alergii.
 • Parfumurile, conservanții și toate celelalte produse de natură chimică ce intră în compoziția cosmeticelor și machiajelor tale sunt vinovate pentru apariția iritațiilor – aici pot să adaug că există produse de machiaj 100% naturale, 100% fara ftalați, fără agenți de umplutură, arome sintetice sau parabeni,100% vegane și ne-testate pe animale, de la Young Living – gama se numește Savvy Minerals.*

*Produsele lor le puteți găsi aici sau mă puteți întreba pe mine mai multe detalii despre ele.

https://www.youngliving.com/ro_RO/products/c/savvy-minerals

Cum de fac dischetele demachiante cu uleiuri esențiale?

Simplu, cu puține ingrediente și extrem de la îndemână pentru cine are kitul de Start Young Living (ce include 12 uleiuri de bază cu care poți face teribil de multe creme, amestecuri și produse personalizate).

Ingrediente:

 • ulei de cocos – 1 lingură mare
 • ulei vegetal de care preferi – eu am pus de avocado, însă poți pune de migdale, sâmbure de strugure, de jojoba, măsline, etc. – 1 lingură
 • 5 picături ulei esențial de Tămâie (Frankincense) – Young Living
 • 5 picături ulei esențial de Lavandă (Lavander) – Young Living

Cum se face:

 • Se pune uleiul sau untul de cocos topit, alături de uleiul vegetal secundar, în viitorul borcan în care vrei să păstrezi dischetele demachiante.
 • Se amestecă ușor cu o ustensilă de lemn (eu am folosit un bețișor de sushi)
 • Se adaugă 100 ml apă (o căniță mică)
 • Acum că totul e puțin mai răcit, se adaugă și uleiurile esențiale (e bine ca ele să nu vină în contact cu produse fierbinți, sau foarte calde)
 • Se amestecă precum un cocktail, cu capacul borcanului închis.
 • Se pun dischetele demachiante până sus la gura borcanului, așezate ca un turn, una peste alta.
 • Se amestecă iar precum un cocktail,cu borcanul închis.
 • Vom sesiza că mai este încă apă, ulei – vor fi absorbite, ideal e să lăsați totul la odihnit o zi (10-15 ore), sau chiar două, ca să nu fie cumplit de uleios pe ochi. Eu am folosit la 2 ore după ce le-am făcut și a trebuit să mă șterg pe ochi cu un șervețel uscat după, pentru a îndepărta excesul de ulei (de avocado, căci cel de cocos s-a întărit pe dischete)

Cum se folosesc?

Seara, înainte de culcare, eu folosesc o dischetă pentru ochi (și buze) și încă una pentru ten. Totuși, folosește atâtea câte ai nevoie pentru tine, fiecare ne machiem diferit.

Am tenul gras – cum mă descurc cu uleiurile? Nu o să îl îngrașe și mai tare?

Răspunsul meu e franc și simplu – am tenul din ce în ce mai puțin încărcat și gras de când mi-am făcut dischetele. Este datorita faptului că am ales fix uleiul esențial de lavandă, care este ideal pentru tenul gras, dar și tămâia, care e prin excelență un hidratant extraordinar și ajută la prevenirea dar și îmlânzirea…ridurilor.

Totuși, tenul meu și tenul tău nu sunt același ten. Îți las aici o serie de articole interesante care să te ajute să alegi uleiul cel mai bun pentru tenul tău.

https://doc.ro/frumusete/ai-tenul-gras-cele-mai-potrivite-uleiuri-naturale-pentru-pielea-ta

http://organicinromania.blogspot.ro/2011/10/uleiurile-potrivite-pentru-tenul-gras.html

https://www.divahair.ro/frumusete/cosmetica/de_ce_e_bine_sa_folosesti_ulei_de_cocos_pentru_ten

Sa va fie de folos!

 

 

Share :

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.