El si Ea – tablou in trei acte, inainte de spectacol

Sunt Femeie. Dar mai mult decat atat, sunt Femeie-Artist, care isi rascoleste sufletul pe Scena, “lemnul sacru” al nebunilor de Frumos. Acest lucru inseamna ca:

  1. pregatirea pentru spectacole necesita  pregatire temeinica
  2. fiecare zi este un spectacol, chiar daca fara public – ceea ce necesita pregatire temeinica

Suna la fel? Pentru ca este! De la 14 ani nu ies din casa fara machiaj. Cu hainele m-am organizat in timp, pregatesc din vreme, organziez, fac liste imaginare in cap. Sunt acel tip de femeie care nu are nevoie de oglinda ca sa afle cum arata anumite piese vestimentare si accesorii impreuna: le vad cu ochii mintii. Da mai, am ochi si acolo. Ca un fel soacra reloaded, caci ea are si o ochi la spate, si de jur imprejur. E plin de alieni prin lume…

Sa le luam pe rand, cu reflectorul pus pe artis….pardon. Pe momentul critic al unui artist. Eu. Momentul meu critic. Totul e critic, totul e drama si uneori, totul e eu. Ce semantica proasta, pe post de masca modestiei. Adevarul e ca atunci cand am spectacol, desi tot ce fac pe scena este despre personaj, stare, lumina si Dumnezeu – momentele dinaintea scenei sunt despre mine. Cu totul. Ce se intampla in viata artistei si in viata sotului sau, inainte de scena? Tablou in 3 acte.

  1. Pantofi de dama aruncati peste tot in dressing. Niciunul nu e destul de stabil, de frumos si de electrizant deodata. Necesitatea unei perechi noi parca rasare. Dar nu mai e timp, asa ca raman cei comozi. Ca toti pantofii mei sunt frumosi. Doar i-am ales eu. Cand vine vorba despre pantofi pentru barbati, e usor. El are doar o pereche, ii place, o alege mereu. 1-0 pentru Sot.
  2. De ce imi fac mereu acelasi machiaj? De ce am doar aceasta paleta de nudes? De ce nu mi-am luat fardul ala cand am luat salariul? De ce acum imi lipseste iar penseta de la loc? Dupa 5 minute de panica si zero rezultat, ma machiez la fel ca intotdeauna, cu tus, umbre si lumini. Fardul negru cade ca intotdeauna pe obrazul bine definit cu blush si iluminator. Si se intinde ca intotdeauna. Pierd rabdarea si ma asez un minut sa fac exercitii de respiratie pentru gravide. El e frumos si nu poarta machiaj- se spala repede pe fata si e fresh. 2-0 pentru Sot.
  3. Vocalizele inainte de spectacol sunt obligatorii, fie ele si putine, fie ele si mute. Pentru asta, imi trebuie singuratate, sa nu fie cineva chiar in camera de langa si sa am un pian alaturi. Telefonul nu mai are baterie sa deschid aplicatia de pian, si e lume peste tot. Fac vocalizele nervoasa in baie, unde intra lume non stop. El? Fara vocalize, sotii fac poze sotiilor pe scena, ei nu trebuie sa cante. 3-0 pentru Sot.

Cat despre haine, nu e nevoie sa zic ca Artistele au nevoie de o armata intreaga de ajutoare importante fara de care tinuta nu apare pe scena. Enumar doar cateva dintre ele: Croitorese, Mame cu Sfaturi, Prietene cu Accesorii de Imprumut, Profesoare care Trebuie sa dea OK-ul “tinuta=personaj”,etc. Sotul e in hanorac si blugi. Oricand. 4-0 pentru Sot.

Imi ramane totusi un bonus. Mini-bonus.

Daca eu am nevoie de ceva rapid, mi-l comand azi si ajunge maine. Noroc ca am la bookmarks site-ul Answear care-mi livreaza si gratis (ca doar daca iti iei ceva frumos, treci suta de lei). El se hotaraste greu si pana la urma nu-si mai ia nimic. 3-1 pentru Sot. 1 pentru Sotie. Numarul 1, desigur!

N.B. Acest articol a fost scris pentru competitia Super Blog 2017

 

Share :

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.