Pentru toti cei care au primit pe tava lucrurile cu care se mandresc, aflati ca nu va veti bucura niciodata de nimic cu adevarat, pentru ca adevarata bucurie de simte dupa ce ai ars in focul facerii si al muncii pentru vis, intens, mistuitor si plin de sangele sperantei pe degete.

Pentru toti cei care traiesc din banii munciti de altcineva, crezand ca merita sa i se daruiasca totul doar pentru ca exista si nu fac nimic pentru a schimba pamantul de sub talpile lor, probabil ca asa e. Probabil ca merita. Insa atunci ceilalti, care transforma tarana in pamant roditor, sa ia aminte ca sunt regi, nu oameni, in ochii cerului.

Pentru toti cei care cred ca au putere pentru ca au bani, aflati ca toti banii se termina candva, ca frumusetea fetei o sa se risipeasca si ca tineretea dispare peste noapte, indiferent ce faceti si cati bani credeti ca veti baga in asta. Batranetea nu e doar pe chip. E ceva interior care se intampla atunci cand nu te schimbi, si ramai mereu, pe undeva, o piatra, o statuie, un nimic gol si rece care trebuie doar dat cu alifie din cand in cand sa para stralucitor.

Pentru cei care cred ca au mereu dreptate, doar pentru ca asa stiu ei cei mai bine sa se apere, prin defensiva si scut, aflati ca sabia indiferentei nu poate fi evitata prin lupta, pentru ca taie orice si intr-o zi o sa ma taie si voua apararile. Si noi, cei deschisi si blanzi, generosi si calzi, putem sa plecam. Si nu o sa spunem cand.

Pentru toti cei care cred ca sunt victimele societatii si pun accent pe asta, nimicindu-ne pe noi, cei care tacem si tragem in liniste, aflati ca intr-o zi o sa se infunde fantana de pareri de rau si mila.

Pentru toti cei care au nevoie de atentie si fac totul pentru ea, dand din coate si lovind cu ele in nemernicie, sa stiti ca ne dor coatele voastre si ca si noi, restul, vrem atentie. Incercam doar sa o facem cu tact si eleganta, nu cu bocancii si cu pumnii goi.

Pentru toti cei care fac galagie luand, sa stiti ca si noi vom face galagie, daruind.

Si o sa v-o luam inainte, curand.

Share :

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.