În lumea unei Alchimiste

N-am mai scris despre frumusețile altora demult. Frumuseți care cutreieră mai multe planuri ale ființei umane, printr-o exprimare atât de pământească încât… o simți pe piele.

Astăzi vreau să vă spun povestea unei alchimiste, însă nu orice fel de alchimistă, ci una care creează în energia Lunii, cumva străbătând iscusită toate încrâncenările sufletești și răzbind cu lumină.

Îmi aduce aminte, fără să umblu prea greu pe poteca amintirilor, de Blaga.

“Atâta linişte-i în jur de-mi pare că aud
cum se izbesc de geamuri razele de lună.”

Chiar așa o văd eu pe Ioana de la Ananda – această frumoasă aromaterapeută și fitoterapeută pe care am întâlnit-o din întâmplare, fără să o caut foarte mult. Cumva, la marginea unei mese de lemn bătut de vremuri, țese lumina lunii în produse menite să-ți miște lumea toată.

Spun asta pentru că mi s-a părut cel mai interesant și unic detaliu – faptul să produsele Ananda sunt create în nopțile de Lună Plină și Lună Nouă, pentru a seta intenții și a închide cercuri.

Așez pe pielea mea transformările interioare, ca un tablou de care sunt mândră și care, de fapt, se potrivește cu ceea ce fac în viața de zi cu zi – sunt o carte deschisă în fața tuturor, cu sufletul gol la vedere, fără taine.

N-am rezistat să nu o provoc pe Alchimista Ananda să-mi dea înspre testare mai multe din creațiile ei miraculoase și astfel am ținut pe palme Iubire – crema cu iasomie, Răsfăț pentru ten, Blândețe (pentru mămici și bebeluși dragi), Balsam (pentru mâini, coate, buze și orice piele încercată), Șamponul uscat pentru păr închis la culoare, Divin și Divin cel fin (scrub pentru ten, corp) și Zen, sarea de baie pe care am folosit-o în duș.

Îndrăznesc să împărtășesc cu tine câteva impresii care o să te uimească. Pe lângă faptul că aceste produse poartă un parfum incredibil, de uleiuri esențiale într-o combinație ce-ți taie respirația (și vrei să nu mai pleci din cutie)

  • Iubire – crema cu iasomie. Pentru cei care mă cunosc, e un lucru bine cunoscut că ador uleiul esențial de iasomie. Cotropitor, reculege din mii de particule explodate, feminintatea din mine, inhibată de o masculinitate preluată – o masculinitate utilă, împlinitoare, dar care îmi sabotează mereu sensibilitățile. Crema Ananda readuce femininul în toată energia mea, ca un deja-vu ademenitor pe care vrei (și poți) să îl ai iar și iar, la fiecare aplicare. Crema are o destinație generală, însă eu am folosit-o ca și cremă de corp și cremă după ras, mi se pare că face minuni cu pielea și o hidratează fantastic.
  • Răsfăț pentru ten – am ales varianta adresată tenului mixt cu tendință de îngrășare, care conține ulei esențial din flori de portocal – cred că este, fără să-mi fie jenă să recunosc, cea mai plăcută și utilă cremă naturală pe care am folosit-o vreodată. Eu sunt dedicată cremelor dermato-cosmetice, însă mereu testez produse artizanale, cu ingrediente naturale care-mi fac cu ochiul. În general nu aplic nimic pe ten a doua oară decât dacă se ridică la nivelul cu care eu sunt obișnuită. Răsfățul Anandei m-a învăluit într-o stare de împământare aparte și am ales să-l folosesc iar și iar, în tandem cu cremele mele preferate.
  • Blândețe – o cremă super nutritivă pentru mămici însărcinate, post-sarcină și bebelușii lor. Este o combinație fantastică de unturi și uleiuri naturale ce nu conține uleiuri esențiale deloc (pentru cei cu sensibilitate), care are grijă de pielea foarte sensibilă. Miroase ușor a ceară de albine, deși culmea, nu o conține.
  • Balsam – repară mâna muncitoare de la prima încercare – am vrut să fie cu rimă, dar eu cum scriu numai rimă albă… E un balsam hrănitor foarte concentrat, onctuos, mi se pare extrem de hidratant pentru zonele cele mai uscate ale corpului (buze pe timp de iarnă, coate, tălpi, mâini care folosesc mult dezinfectant, mâini muncite pe câmp). Este o idee de cadou  perfectă pentru mame, tați și bunici care nu agreează așa mult cremele parfumate obișnuite și care nu găsesc mereu ceva „ca pe vremuri” de bun, care chiar rezolvă problema uscăciunii dureroase.
  • Șamponul uscat – perfect pentru zilele când e cam rece afară și nu vrei să ieși cu „capul gol” după un spălat pe viteză. Nu folosesc des acest tip de produs pentru că mă organizez să mă spăl pe cap din timp, dar e extrem de folositor mai ales mamelor care nu apucă să fie „șefe” pe programul lor. Îmi place că pot să îl aplic elegant și ușor cu o pensulă, în locuri precise, față de șampoanele tip spray care au o abordare mai dură a aplicării.
  • Divin cel fin – un scrub pentru ten care miroase demențial și care îndepărtează celulele moarte în câteva secunde. Are în compoziție zahăr, ulei din sâmburi de struguri, ulei de migdale dulci, hidrosoli de neroli, parfumanți naturali – în plus, lasă tenul super hidratat și nu mai trebuie să aplici o cremă după, care să îmbuneze efectul scrubu
  • Divin pentru corp – la fel de fabulos ca și cel fin, având aceleași ingrediente, dar cu granulație diferită. Îmi aduce a miere, a tratament de regine demult uitate și… lasă o piele care cere multă mângâiere!
  • Zen, sarea de baie – păcat că nu am vană! Dar l-am pus în partea de sus a dușului și mi-a oferit o experiență SPA de vis

În încheiere, îl las pe Blaga să spună ce eu nu pot.

“O, cine ştie – suflete,-n ce piept îţi vei cânta
şi tu odată peste veacuri
pe coarde dulci de linişte,
pe harfă de-ntuneric – dorul sugrumat
şi frânta bucurie de viaţă? Cine ştie?
Cine ştie?”

Cât despre Alchimista Ananda și toate frumusețile ei create în inima Clujului, se pot comanda completând formularul următor:

https://forms.gle/HYMnSDwviHXJRon79

Iar pe social media, o găsiți aici:

Facebook https://www.facebook.com/KingdomOfAnanda

Instagram https://www.instagram.com/Kingdom_Of_Ananda

Share :

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.