O calda melodie, casa mea…

Casa mea e-un cantec cu acorduri ample, e o calda melodie casa mea…

M-am mutat de curand. Spun de curand pentru ca inca totul e nou si imaculat, insa sunt deja 8 luni. Inca mai calc cu pasi mici, tarati, printre camere, respirand frumusetea pe care am creat-o pentru prima data asa cum mi-am dorit eu. Eu si El, aceste doua personaje care au fost si la Inceputurile Inceputurilor, si se aflau intr-o Casa mai mare, in Eden. Cumva, de fiecare data cand intru in casa parca intru in Rai. Dumnezeu e tot acolo, iubindu-ne. Nu vad deci, nici o diferenta.

De cand suntem in casa asta magica pe care ne-am dorit-o ca pe un soare, am facut foarte multe schimbari prin care am ajuns sa fuzionam cu ea din ce in ce mai mult. Fiind bloc nou, nu stiam nimic despre ea, cum va fi, cum ne va incalzi, cum o sa vedem apusul si cum o sa se auda vantul, acolo, aproape de lanul de porumb. Credeam ca imi va lua ceva timp pana voi intelege niste lucruri despre ea, pana cand vom raspunde fiecare la nevoile celeilalte intr-un glas. Insa se pare ca pianul meu, chitara lui si dragostea noastra au pus totul laloalta.

Din cand in cand, aprind un betisor parfumat si cumpar flori proaspete ca s-o innobilez. Sunt cea mai norocoasa artista din lume pentru ca in fiecare seara primesc darul inspiratiei mele: apusul de soare ce-mi rupe perdelele de burgund si violet, fara sa ceara nici o permisiune! Indiferent cum imi sunt zilele, soarele ala salbatic nu ma lasa sa cat in nici un fel de prapastie. Mereu las totul si ma asez la geam, sa-l sorb. Nu-mi ies niciodata pozele cu apusul ca sa vada si altii ce colosal e. Poate pentru ca vrea sa mi se arate doar mie, poate pentru ca doar eu il inteleg asa cum isi doreste…

Pentru ca stam pe o parte avantajoasa a blocului, vad si rasaritul, si apusul. Dimineata, vine caldura in dormitor si dupa-masa in sufragerie. Am vecini in sus, jos, stanga, dreapta si e mereu cald in casa. Am rupt urechile centralei doar cand ne-am mutat si eram primii mutati din bloc, in mijlocul saniterului. Nici nu poate fi vorba de a ne chinui sa facem economie la caldura, pentru ca si daca oprim centrala e foarte placut in casa.

M-au intrebat multi daca ne-am da apartamentul pentru a ne muta la casa. Pentru ca ar fi departe, pentru ca e “pe camp”, pentru ca e galagie ca inca se mai construiesc blocuri. Nu stiu, voi ati vinde Edenul cand ati intrat in el? Ca noi nu. Totusi, daca prin vreo circumstanta deosebita ar trebui sa ne schimbam locuinta, am descoperit o chestie interesanta: exista o chestiune numita certificat energetic, care este util absolut oricarei locuinte in cazul vanzării, inchirierii, cat și receptiei lucrarilor acesteia. Folosindu-se de el, oricine poate cunoaste, inainte de vanzare sau inchiriere, care este consumul energetic al cladirii, aceasta putandu-se incadra într-o clasa energetica mai buna sau mai slaba. Certificatul energetic este totusi ceva diferit de catre conceptul de audit energetic, foarte necesare blocurilor care se reabiliteaza din punct de vedere energetic. Daca tot ai ajuns pe blogul meu, pot sa iti recomand un certificat energetic ieftin, de tinut minte in cazul in care vreodata vei avea nevoie: firma Enermed Impex SRL ofera servicii complete de audit energetic, certificare energetica si termoviziune pentru clădiri si mentenanta a instalatiilor.

Nu plec, nu plecam. Casa noastra calda merita sa reinventezi Pamantul, doar ca sa descoperi din nou ca Edenul poate fi oriunde e cald, si oriunde e dragoste.

N.B. Articol realizat pentru competitia Super Blog 2017

Share :

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.