Săptămânile 6,7 și 8, sau Darea Peste Cap

Săptămânile 6, 7 și 8 au fost săptămânile în care totul s-a dat peste cap în organismul meu. Progesteronul, în continuă creștere, a dat iama în sistemele ce până acum funcționau perfect. Cocktailul de hormoni m-a învățat să mă opresc și mai mult din activități, să spun NU mai des, să mă pun pe primul plan și să spun cu voce tare “Nu pot, sunt gravidă.” sau…. “Pot, dar mai încet/mâine/sâptămâna viitoare.” Contrar fricilor mele, nimeni nu s-a supărat și pentru că am vorbit foarte frumos, toată lumea a răspuns la fel – cu blândețe și bunătate. M-am bucurat tare, pentru că exercițiul Punerii mele pe locul 1 în viața mea este abia la început și nu sunt obișnuită cu niciunul din mecanismele lui.

Schimbările din aceste 3 săptămâni de forță:

  • Greața a fost la cote maxime, dimineața, seara, uneori pe toată perioada zilei
  • Am scăpat de ea cu ulei esențial de Ghimbir, Digize sau Peppermint în spatele urechii sau masate pe stomac – de asemenea, un mare factor de tăiere a grețurilor a fost faptul că am mâncat ceva uscat înainte sau fix după ce m-am dat jos din pat – un cracker simplu cu sare, un covrigel, biscuiți cu ghimbir (de casă), puțină pâine prăjită
  • Pentru că simțul olfactiv a fost de milioane de ori crescut, nu am mai suportat majoritatea uleiurilor esențiale în afară de cele citrice, care mi-au dat mereu o stare fresh și optimistă – am mers mai mult pe Orange și Grapefruit și am renunțat de tot la parfumuri, chiar și cu uleiuri esențiale … până și gelul de duș făcut de mine cu ulei Idaho Blue Spruce sau săpunul de mâini cu ulei esențial de Lavandă, au fost prea puternice în majoritatea zilelor… dar știam că așa e normal și am trecut prin ele ca Vodă prin lobodă
  • Am slăbit 4 kg până la sfârșitul lunii 2 de sarcină (sfârșitul săptămânii 8) – pentru că nu sunt slăbuță, ci cam cu 2 kg supraponderală după indicele de masă corporală, am observat ca organismul a făcut astfel încât să scad singură la greutatea normală, unde pot acumula de acum kilogramele specifice sarcinii – cât de minunat este corpul nostru!
  • Am avut probleme cu o măsea de minte care s-a încăpățânat să crească acum – cu sfatul medicului,am luat câteva pastile de Paracetamol, în total să fi fost 4-5 timp de 3 zile. Am plusat cu ulei esențial Clove și Peppermint, direct pe măsea, în vată înmuiată cu 1 picătură de ulei esențial
  • Am simțiti foarte evident creșterea uterului, care a venit cu dureri asemănătoare cistitei – însă fără legătură cu așa ceva. Am reușit să le mai domolesc cu puțin ulei esențial de Tămâie, în ulei vegetal (deci diluată) și cremă Rose Ointment (disponibilă doar în SUA) cu ulei esențial de Trandafir, Tea tree, Bergamotă, Geranium, Ylang ylang, Coriandru, Smirnă, Palmarosa, Patchouli.
  • Din alte lucruri care s-au dat peste cap, a fost si digestia care a încetinit exponențial – dacă înainte era zilnică, în aceste săptămâni a fost cam la 3 zile. Cauze – greața care m-a oprit să mănânc, măseaua de minte și nu în ultimul rând, progesteronul care face fix asta – încetinește digestia ca să aibă timp organismul să preia nutrienții din ce am mâncat, pentru a-i transfera la bebe.
  • Am făcut analizele de primul trimestru, foarte multe și destul de costisitoare, însă extrem de valoroase – toate au ieșit din fericire foarte bine! Dacă nu ești încă aici, eu te sfătuiesc să pui deoparte câțiva bănuți pentru acest aspect, mai ales dacă ai ca mine un doctor ginecolog ce pune mult accent pe analize.

Cam atât pentru aceste săptămâni, mai ales că am început să fac foarte puține offline, căci online toate au rămas la fel de ample!

Sarcină ușoară!

Share :

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.