Săptămânile 9-12 de sarcină, dureri de creștere și metode de îmblânzire

Ultima lună din primul trimestru a fost pentru mine total diferită de luna a doua sau prima, în care starea de rău și de greață m-a încolțit zi de zi. Acum, după ce am slăbit 5 kg în luna a doua, de la nemâncat, dureri de măsea de minte și alte pățanii, mi-a revenit pofta de mâncare la fel ca înainte de sarcină.

Ce am dorit să mănânc mai mult:

  • în săptămânile 9-10 – paste, cartofi la cuptor, pizza, sandwich-uri (carbohidrați în general), covrigi
  • în săptămânile 11-12 – iaurt, salate, am simțit nevoia de carne (proteină în general), orez basmati, legume la tigaie

Am simțit că, îndreptându-mă spre trimestrul 2, regimul alimentar își revine natural spre o stare mai sănătoasă, mai nutrițională, mai plină de vitamine naturale luate direct din alimentație. M-am îngrășat la loc 2 kg după ce am slăbit 5, însă doar atât, din fericire. Cu cât pun kilogramele în sarcină mai încet și mai armonios, cu atât mai bine. Am poftă de dulce mereu, dar am avut dintotdeauna. Încerc să o stăpânesc uneori, dar nu întotdeauna. Cred că este, fără doar și poate, marele (și singurul) meu viciu.

Schimbări în corp în săptămânile 9-12 de sarcină:

  • au început durerile de creștere a uterului, care inițial chiar m-au speriat tare, neștiind să le identific. Aș putea spune că se simte ca o combinație între dureri de menstruație, anexită, cistită și febră musculară la abdomenul inferior. În mod deosebit s-au declanșat la schimbările de presiune și temperatură bruște, sau la mișcările mele bruște (ridicat repede din pat sau de pe scaun), ori la tuse/strănut, uneori și căscat. De asemenea, s-au adăugat și durerile osului pelvic, care s-a mutat din săptâmâna 9 în sâptămâna 12, din fața în spatele uterului.

Cum le-am îmblânzit – mi-am făcut o cremă cu bază vegetală și ulei esențial de Tămâie. Se poate folosi și combinația Tămâie-Lavandă, ca să fie cu extra hidratare pentru pielea ce urmează să se întindă în lunile ce urmează. M-am masat pe locul dureros și de obicei mi-au scăzut în intensitate durerile. În plus, am făcut repaus total o zi întreagă, când au fost mai puternice durerile. Practic am stat în pat, am mers doar prin casă și doar dacă era musai, iar a doua zi m-am simțit mult mai bine.

  • mi-a crescut mult părul, unghiile (nu țin minte vreodată să fi avut unghii lungi, tari, necasante, ca și cum am mereu manichiura cu gel impecabilă) și…măseaua de minte. Neapărat vrea să iasă acum, mai mult ca sigur tot datorită vitaminelor.

Cum scapi de durerea de măsea – ulei esențial de Cuișoare (Clove) la locul dureros (pe măsea) sau pe mandibulă de-a lungul ei. Ocazional, la recomandarea medicului, am luat și un Paracetamol. De discutat cu medicul tău ginecolog ce îți recomandă, nu avem voie antiinflamatoare sau alte calmante în sarcină.

  •  am avut impresia că o să răcesc, întrucât toată lumea din jurul meu a făcut-o, iar eu am fost agitată, am umblat mult, am cântat mult și am stat printre oameni cu diverse calități ale imunității.

Cum mi-am mărit imunitatea – am început o cură cu Ningxia Red, extrem de benefică în sarcină pentru bebe și pentru placentă. Am scris despre asta AICI.

La sfârșit de săptâmâna 12, am avut programare la doctorul specialist pentru ecografia morfo-fetală de trimestrul 1, unde am avut mari emoții, bucurii neasemuite și am văzut pentru prima dată cum boaba noastră s-a transformat într-un bebe adevărat! Încă nu îmi pot reveni, sarcina este…cu adevărat…ceva ce nu se poate compara cu nimic pe lume. Dacă până acum am înțeles femeile care nu vor sub nici o formă copii, acum… le înțeleg în continuare, nu le judec, dar îmi pare atât de rău pentru ele, căci nimeni nu îți poate spune ce se simte și în ce fel te metamorfozează astfel de lucruri, înspre o variantă a ta mult mai profundă, mai frumoasă și mai luminată.

 

 

Share :

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.