Schimbarea dupa iubire

Stiu deja ca iubirea este singurul element cu care venim pe lume, singura resursa veritabila, singurul sambure care germineaza si se transforma din bob milimetric in gradini intregi. Ma gandesc la o iasomie. La zorele. La un trandafir agatator… cate ziduri plouate si rugoase pot acoperi si imbratisa, pornind din ceva atat de mic, la care nimeni nu se uita ? Stiu deja ca nu putem sa ne vindecam decat cu iubire, si ca prin ea, putem sa ii invatam si pe altii sa se vindece singuri (in ipoteza in care nu putem vindeca noi pe nimeni). Intr-o lume in care totul e impins de la spate de mutilari ale ceea ce as numi ne-iubire, a o gasi in starea ei neatinsa e greu de foarte multe ori. Si totusi, poate ca e singurul lucru care exista cu adevarat, alaturi de credinta. Care cred ca intr-un fel, este doar o alta forma a ei.

Insa stateam azi sa ma gandesc ca de fapt ceea ce schimba cu adevarat lumea, vizibil, palpabil, ne-romantic si ne-metaforic este Schimbarea de dupa iubire. E un act atat de viu si de patrunzator incat poate face orice. Imbina asa de bine iubirea si credinta, puterea interioara, resursele, iertarea, visele… este mana universului care vine si spulbera tot, care vine si leaga tot, care vine si reaseaza tot.
Schimbarea de dupa iubire e poate cel mai dificil lucru de facut. Schimbarea dinainte sau fara iubire cred ca nu exista. Cred ca este superficiala, fara continut. Trebuie sa existe o iubire acolo unde exista o schimbare veritabila. O schimbare care presupune taiat in carne vie, analizat si tras de linii, concluzii foarte pragmatice si sincere. Asta imi apartine, asta nu. Asta imi asum, asta nu e creata de mine, e a altcuiva, si aleg sa nu mi-o mai insusesc.
Iubirea da tot, prezinta tot, lasa la vedere tot; e ca o gama de creioane colorate sau de carbune atat de variata incat poti oricand sa alegi o combinatie diferita ca sa creezi ceva nou. Iubirea e tot adevarul tau care dupa ce a stat cine stie cat in coma, acum danseaza pe tocuri cui. In lumea in care traim, cu programele care ne-au fost inradacinate si pe care le-am primit din urma, la cum functioneaza ceilalti (pentru ca aleg sa o faca, dar totusi ei se prezinta asa cum se prezinta langa noi si avem nevoie sa ii luam asa cum sunt si atat), iubirea pura este o performanta. Sau mai bine zis, pare o performanta. Ea este la fel ca miracolele, la fel ca ingerii care sunt cu tine in casa Acum, la fel ca zanele care te purifica atunci cand mergi la padure, la fel ca Dumnezeu care aude tot si mereu face ceva pentru noi. E ca Dumnezeul din noi, e ca posibilitatea de a iesi din corp, de a calatori in timp, de a exista in mai multe dimensiuni, de a-ti crea exact asa cum vrei viitorul. Toate sunt atat: firesti. Toti avem aceste capacitati. Sunt inhibate, ne sunt necunoscute, ne temem de ele. Dar asta nu inseamna ca ele nu exista si nu sunt la fel de adevarate ca apa pe care o bem.
Schimbarea e singurul mod prin care evoluam. Singurul mod prin care sufletul trece de la un anumit nivel de intelegere la altul. Singurul mod in care planeta poate exista si singura ustensila a universului. Este la libera alegere… la liber arbitru. Oricand, oricum, oricat. Supravegheata de o minte incarcata de lucruri care nu au legatura cu inima, schimbarea este o calamitate. Supravegheata de suflet, este binecuvantare. Si supravegheata de iubire, schimba efectiv moleculele din noi si din jurul nostru.
Iubire de sine, iubire de ceilalti, iubire de adevar, iubire de arta, iubire de profesie, iubire de planeta, iubire de divin, iubire de orice. Toate soiurile de iubire duc la schimbari fantastice.
CRED ca schimbarea dupa iubire te poate vindeca de boli incurabile, CRED ca schimbarea dupa iubire poate schimba tot traseul visurilor tale, CRED ca schimbarea dupa iubire poate atrage altfel de oameni langa tine, CRED ca schimbarea dupa iubire are o forta de nedescris.
Si desi este fireasca, este poate cea mai dificil de obtinut. Nu suntem aproape niciodata gata sa lasam totul intr-o parte, ca sa o luam in cealalta. Nu suntem gata aproape niciodata sa recunoastem ceva ce am tinut in noi ani. Nu suntem gata aproape niciodata sa ne confruntam cu ce se intampla cu noi si cu oamenii de langa noi dupa ce recunoastem. Nu suntem gata aproape niciodata pentru schimbare. Si totusi suntem in fiecare secunda gata.
Schimbarea dupa iubire este la fel ca iubirea pura, o performanta. Nu este imposibila, dar te solicita in toate felurile in care esti facut sa fii solicitat. Si mai presus de toate, MERITA. O meritam. E darul suprem al nostru pentru noi.
Si acum va provoc la un exercitiu… de imaginatie sau de pus in practica: ce aplomb are schimbarea dupa iubirea neconditionata nascuta in alta dimensiune?
Share :

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.