Scrub de corp cu cafea și uleiuri esențiale

Cum a venit căldura, cum am sesizat în mod frapant că pielea mea avea nevoie de o schimbare rapidă. Am început din timp să hidratez, să rehidratez, însă nimic. Am aruncat crema de la magazin cât vezi cu ochii oricum, ca parte din proiectul meu de eliberare de chimicale în jurul meu.  Am creat cremă handmade cu unt de cocos și uleiuri esențiale însă deși era dezmierdător de grozavă, părea să nu intre deloc în piele și a doua zi să fie totul la fel. Așadar a venit timpul pentru a lua măsuri! Hidratare din interior și scrub pentru a îndepărta celulele moarte rămase de peste iarnă și perioada blugilor groși!

Hidratarea din interior s-a creat și datorită unui tratament ce necesită o limfă puternică pentru eliberarea temeinică de toxine. Și pentru că nu sunt obișnuită să beau apă, corpul meu nu a știut ce să facă cu ea în primele săptămâni, neținând-o în el. O scotea afară, însă am insistat. Voi povesti cu siguranță într-un alt post despre povestea mea de dragoste și ură cu apa.

Peelingul/scrub-ul pielii este necesar pentru a scăpa de celulele moarte de pe piele. Dacă ele sunt încă acolo, crema sau uleiul nu penetrează și nu hidratează, ci se oprește în bariera de celule leneșe care stau acolo și parcă nu mai dau să plece. Totuși, e necesar ca scrub-ul să fie și el blând și hidratant în sine, pentru că o piele uscată e și o piele sensibilă. Am făcut cândva scrub doar cu zaț de cafea și am avut pielea iritată și dureroasă 3 zile. Nu a fost o idee bună, deși părea extrem de natural și interesant. În timp, am testat multe variante de scrub handmade și acum, cu inspirație și simț olfactiv ultra-dezvoltat, cu dorința de a scoate nenaturalul din mine mai mult ca oricând, am creat combinația câștigătoare.

Ingrediente:

  • 1 lingură cu vârf zaț de cafea
  • 3 lingurițe sau 1 lingură mare unt de cocos (ulei)
  • 5 pompițe ulei Young Living V6 (am apăsat de 5 ori pe pompiță)
  • 5 picături ulei esențial Orange (Portocale)
  • 1 lingură zahăr de cocos organic

Nu-i bai dacă nu ai zahăr de cocos, merge și zahăr obișnuit, dar cel de cocos e mult mai fin și mai moale. De asemenea, nu-i nimic dacă nu ai Young Living V6. Poți pune orice ulei vegetal îți place ție, dar să fie de calitate și eventual organic.

Dacă totuși vrei să încerci V6, scrie-mi. Citește mai multe despre el dând click pe următorul link.

https://www.youngliving.com/ro_RO/products/v-6-enhanced-vegetable-oil-complex

Am ținut zațul în 2 linguri de ulei vegetal înainte să îl adaug în scrub, ca să se înmoaie cât se poate de bine. Nu vrem să ne rănim pielea, ci să îndepărtăm celulele moarte cu blândețe + să o hrănim!

Puteți pune orice alt ulei esențial care vă place. Totuși, țineți minte că uleiurile citrice interacționează cu soarele și e bine să nu facem plajă sau să stăm în soare după aplicarea lor pe piele, timp de 72 de ore după. Dacă urmează să faceți asta, alegeți pentru scrub un ulei care nu este citric.

Le-am amestecat rând pe rând într-un borcan de sticlă, cu o lingură de lemn. Evitați plasticul și metalul când lucrați cu uleiuri esențiale- căci uleiurile citrice (sau amestecurile ce conțin uleiuri citrice) topesc plasticul, iar uleiurile esențiale oxidează în prezența metalului.

În final, era neobișnuit pentru mine să las borcanele doar așa – am pus la cale oareșce fundă ce am tăiat-o pe jumătate, întrucât o tură de zaț din cafeaua de dimineață este de ajuns pentru 2 scrub-uri. Fă una cadou!

Enjoy!

 

 

Share :

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.