Soțul meu e master la a fi chef

Nu masterchef, ci master la a fi chef. În teribila mea părere, e o diferență ademenitor de mare. Cam așa cât e de diferit risotto-ul bine făcut cu trufe albe – de un pilaf de la cantină, în inel. N-am zis aruncat cu paleta… măcar e în inel. O cantină de lux, carevasăzică.

E obraznic de talentat. Face un preparat fabulos din frigiderul care pentru mine e gol. Combină între ele trăsnăi nemaipomenite – deunăzi a pus peste păstrăvul îmbălsămat în unt fix granola mărunțită strașnic în mojar. N-ai zice că au treabă una cu alta, dar când le-am gustat, voiam să mușc din propria-mi uimire. Data viitoare când nu o să mai avem granola dinasta, n-o să-mi mai trebuiască pește. Așa-i cu femeile – le obișnuiești cu binele și apoi li se urcă la cap. Vor iar.

Adoră curățenia – de fapt mă scoate din minți cu ea. Dacă ceva vas nu-i la locul lui sau nu-i spălat ca lumea în prea-iubita lui chiuvetă bucătărie de la Franke (acum avem una neagră, te provoacă la afundarea gândurilor odată cu spălarea vaselor, înainte aveam una bej dar parcă dădea să se umple mai repede cu vase, nu știu care-i treaba!), nu începe să gătească. Apoi cuptorul să fie lună, blatul, cuțitele, aparatura… adică ori e bucătăria nouă, ori nu mai începem treaba. Și la ce bine gătește, VREAU să începem treaba de cel puțin două ori pe zi. Dacă-i acasă, nu în bucătăria altcuiva.

De fapt, cred că mi-ar plăcea să nu fie niciodată altundeva decât în bucătăria noastră. Dimineața, când îl privesc că pleacă și știu că eu azi mănânc iaurt, în loc să ne dezmierdăm cu o pizza amețitoare cu maia și pecorino romano sau cu ouă poșate în vin roșu… gata, tac.

Ideal ar fi să gătească DOAR acasă, dar e păcat să fie doar pentru mine. Ce-ar fi să fie și pentru alții, dar cumva în sistem profesional? Într-o mansardă cochetă, departe de străzile agitate ale Clujului, să dăm naștere unui Acasă cu ușa deschisă pentru oaspeți, în care să gătim pentru ei și să le facem serile mai apetisante, cu un souffle din care renaște bucătăria moleculară sau un grătar din porc proaspăt afumat la cald… am zis că tac. Niciodată nu fac ce spun.

Și pentru că cea mai importantă piesă este cuptorul, aș merge pe linia chiuvetei pe care deja o iubim de când ne-am mutat împreună, necăsătoriți fiind – cuptor Franke.

Ceea ce îmi place foarte mult la modelul de cuptor la care visez este că sigură o coacere uniformă a alimentelor printr-o circulare optimă a aerului cald în compartimentul cuptorului.
Cuptoarele Franke sunt dotate cu o tehnologie care permite menținerea ușii exterioare reci. Suprapunearea mai multor geamuri termoflexive creează o barieră termică care împiedică transmiterea căldurii spre geamul exterior. Astfel electrocasnicele Franke asigură un gătit simplu și rapid și un timp de calitate petrecut alături de oaspeții pe care îi vom avea la masă!
Deși Cuptorul Crystal are 121 de retete presetate si o tehnologie Dynamic Cooking, sunt sigură că soțul meu va inventa propriile rețete, rebel din fire – dacă ceva i se oferă pe tavă, refuză vehement în favoarea căutărilor personale fără sfârșit.

Ca să se asezoneze frumos cu grinzile, musai e să alegem o hotă rustică, și Franke au una faină foc, Hota Country Londra.  61 de decibeli si putere de absorbție 410 m3/h. Numai bine, că am o problemă aparte legată de cât de tare sună anumite hote. Franke propune o gama de hote care pot funcționa atât în modul de evacuare, cât și în cel de recirculare, cu filtru de cărbuneTotodată este asigurată silențiozitatea maximă și consumul redus de energie datorită materialelor utilizate și a tehnologiilor dezvoltate.

Deoarece am testat deja plitele cu inducție, nu mai schimbăm alternativa – cel mai mult ne place că și dacă e aprinsă, bebelușul se cațără pe plită și nu se arde niciodată, căci doar când detectează oala sau tigaia specială se încălzește. Tare, nu? Producătorul explică mai frumos pe site – Principiul de funcționare se bazează pe prezența unei bobine sub suprafață pe care se găteștebobină care, alimentată de un circuit electronic, creează un curent indusÎn acest fel căldura este generată direct în vasul de gătit care se încălzește instantaneu, în timp ce suprafața plitei rămâne rece.

Pentru proiectul nostru, cea mai potrivită plită ar fi Franke cu inducție Maris, are un loc special și pentru tavă, pentru rețete sofisticate care se fac la vedere, nu numai pe ascuns în cuptorul – deja foarte boem. Plita are în plus un sistem de siguranță pentru copii, care mă atrage și mai mult, având în vedere că ne desfășurăm dragostea pentru mâncare alături de o frumoasă domnișoară cu ochii turcoaz în vârstă de 9 luni.

Și pentru că NU mai vreau să îmi petrec eternitatea în preafrumoasa chiuvetă Franke, o să investim și într-o mașină de spălat vase automată, cea mai aprigă din toate -FRANKE FDW 614 D10P A+++. De ce e așa de grozavă? Fiind extrem de silențioasă (42 dbA), această mașină de spălat vase atinge clasa de energie A+++, cu un consum redus de energie și resurse optimizate.
Datorită unui senzor special, mașina de spălat vase adaptează modelul de spălare potrivit gradului de murdărie a veselei.
Posibilitatea alegerii dintre numeroasele programe de spălat conferă mașinilor de spălat vase Franke o excepțională funcționalitate și fezabilitate, raportate la nevoile actuale și la tipul de vase.

Cred că o să las articolul ăsta la copt în timp ce refac calculele și bugetele. Dacă-mi e prieten Cerul, le las pe toate pe listă și sădesc în grădina Visului nostru prima sămânță.

Ba nu, că prima deja e chiuveta pe care o avem deja, chiar cea recomandată pe paragraful subliniat. Hai, dați click să vedeți ce chiuvetă faină avem. Restul sunt din Vis. Dar, după cum spunea Walt Disney, dacă poți să-l visezi, poți să-l și ai…

 

Articol redactat pentru competiția Spring Super Blog 2020

Share :

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.