Arta Soutache by Alina Emandi

Am iubit dintotdeauna tot ceea ce este diferit. Pe o rază de îndrăzneală, cu mici momente acute pentru stări electrizante și profunzimi nestemate, caut mereu oameni care să iubească la fel ca mine – noul, diversul, săritul de pe fix, nonconformismul, non-tribuism-ul, imprevizibilul. Îmi place să știu că suntem mai mulți decât ne arătăm, îmi place să visez că lumea asta va fi cândva doar a noastră și că toată mediocritatea asta meschină va auto-sucomba fără gălăgie. O fi sau nu drept, o fi sau nu bine, nu știu. Cert e că am încredere în Pământul ăsta că se va vindeca singur. Pur și simplu.

Am descoperit de ceva vreme o femeie luptătoare pentru evoluția sa ce m-a mișcat și m-a contrariat de fiecare dată în egală măsură. De profesie onorabilă, în domeniul medicinei, lucrează cu fatalul zi de zi. În timpul liber, e artistă. Prost formulat, întrucât artiștii nu există cu normă. Ei schimbă tot ce ating, respiră tot ce schimbă și … devin mereu altcineva, rămânând totuși ei înșiși. Această artistă, artizan de povețe și o adevărată Ioana d’Arc a dreptății și firescului uman, mi-a captat atenția prin felul ei de a fi pe de-o parte, dar și prin colosul său suflet pe care și-l așterne mereu pe bijuterii, pe de alta parte. Ne lasă să observăm mintea ei în scris și inima ei în fapt. E o experiență de viață și doar să observi cum gestionează cuvintele unele lângă altele. Mi-e dragă. E una din puținele persoane pe care le cunosc ce vor să schimbe viața ce o au, iar și iar, pentru a deveni cea mai bună viață pe care o pot trăi. Duce pe ranguri înalte, dar reale, tot ceea ce crede și face. Ce bine-ar fi să fie mai multe Emandi-uri pe lume.

Desigur, arta ei m-a ademenit cu precipitare. Mi-am dorit pe ascuns să port bijuterii create de ea, dar nu credeam că le găsesc temei în ocaziile mele simple de viață. Chiar și pentru spectacole am dat dovadă că-s mereu prea elegantă sau prea extravagantă, lumea încă mai se urcă în tricou pe scenă și asta e OK, dar nu și pentru a o face eu. Uneori mă minimalizez pentru că alții o fac, însă intuiția mea de a rămâne la tipul aristocratei pierdute în spațiu mă definește. Vreau să fac notă discordantă, poftim! Dacă politețea, limbajul și ținuta mea asta înseamnă, atunci fără îndoială că mă declar vinovată! Într-un final, datorită generozității familiei, am găsit șansa de a o ruga pe această artistă să îmi croiască o pereche de cercei semnați de sufletul ei, în stihuri soutache. Am fost întrebată cum, ce, dacă. Am rugat-o să îi facă precum îi răsună glasul meu în suflet. Mă gândeam că o să facă ceva drăgălaș, dar ce a urmat a fost imbatabil.

Niște cercei de 10 cm, de o splendoare ce îți taie răsuflarea, au sosit la ușa mea la puțin timp după ce mi i-am dorit atât de mult. N-am știut dacă să îi ating sau să privesc minute în șir. Am știut doar că femeia asta a rezonat cu înaltul sufletului meu. Firul ei soutache a făcut duet cu timbrul meu vocal și au ajuns la același ideal. M-a măgulit, m-a îngenunchiat și m-a făcut să mă simt frumoasă acest lucru. Nu vor rămâne obiect de muzeu, ci mi-am pus ambiția să îi port pe cele mai frumoase scene ale vieții mele, să știe lumea că există Emandi, artă, ideal.

Am fost mireasă în 30 august 2017 la Starea Civilă cu cel mai minunat bărbat creat special pentru mine, mult mai mult decât am crezut vreodată că o să merit. Cerceii, care au fost în centrul atenției celor care abia așteaptă look-ul miresei în cauză, au fost întocmai oglinda acestui eveniment- mult peste imaginația mea care este, altminteri, tare bogată.

21192938_1848631461820918_1164465641480621373_n

Mulțumesc Alina Emandi pentru suflet, pentru migală, pentru har, pentru că ești.

Vă invit să o descoperiți online pe această zână bună a soutache-ului:

https://www.facebook.com/alina.emandi

https://www.facebook.com/SoutacheByAlinaEmandi

P.S. Chiar dacă nu vreți bijuterii, dați un follow – femeia asta chiar poate să îți schimbe anumite perspective asupra unor lucruri de viață delicate

Disclaimer – Poza pentru acest articol aparține artistei, și are următoarele specificații

Photo: Andrea Carretta
Model :Sarbu Roxana Nicoleta
Make-up Artist: Iana Elina Artist
Jewelry: Soutache by Alina Emandi
Hair: Geanina’s Beauty Corner

Share :

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.