Construind la Tinerețe – fără Bătrânețe, pentru Viață fără de Moarte

Tinerețe… ce mai viață, ce mai trai

Atunci când nimic din ce ai învățat la liceu nu se aplică în viața reală și când nu profesezi deloc ce ai învățat în facultate. Atunci când meseria ta se naște din cu totul și cu totul alte resurse, independente de anii de investiție și studiu. Atunci când îți faci primul business pe care îl crești ca pe un pui de iepure, speriat și plăpând. Atunci când nu știi încotro să alergi, ca să mai crești un pic. Atunci când te îndrăgostești cu desăvârșire și faci nuntă cu mărturii scrise de tine. Atunci când aduci un copil dorit și preaiubit pe lume. Atunci când îți construiești de la zero prima casă. Cele mai palpitante lucruri se întâmplă până în 35 de ani. Apoi treci la categoria grea, silver! Abia o aștept, dar zău că până atunci, savurez din plin zilele cu provocări și zbateri, că au un șarm cutremurător, iz de Începuturi memorabile și peste tot, ițe de dragoste – cusute cu migală noaptea, atunci când se nasc ideile și visele în doi.

Am stat în multe chirii și locuri bizare, care mai de care mai personalizate ca să arate a Acasă. Apoi am avut posibilitatea de a creiona începutul familiei noastre într-un apartament cochet, unde o să petrecem primul Crăciun în 3 anul acesta. Iar departe, în inima Ardealului, la Cluj, se conturează un nou Acasă – un acasă în care nu mai este stilul meu și stilul lui, ci un stil al nostru, comun, creat în 3 ani de când ne tot mutăm dintr-un loc în altul, de fiecare dată la fel de entuziaști să o luăm de la început Împreună. Acolo, ne-am dat timp să visăm la casă pe îndelete, să punem pe hârtie ce ne-ar plăcea, să muncim pentru ea și să ne calculăm precis bugetele.

Ce te faci când ai darul timpului, al muncii și al lui Împreună?

  1. Celebrezi resursele – că știm ce vrem, că ne cunoaștem deja în profunzime și că ne dorim aceleași lucruri de la casa noastră.
  2. Alegi pe sprânceană, exact ce ai visat dintotdeauna.
  3. Iei lucrurile din timp, ca să te bucuri mai mult de cum evoluează toate. Mai ales dacă vrei un rezultat premium.

Dar ce înseamnă de fapt Premium?

Prima mână. Prima opțiune. Acel ceva la care visezi și deseori negi că vrei, pentru că ai impresia că ai face altceva mai bun cu banii. Că o să cumperi mai multe sau o să economisești. Din păcate, am învățat demult că “Dai un ban, dar știi că nu-l mai ai.” (glumesc!)” Dai un bar, dar stai în față.” Așa și cu tot ce construiești – în relații sau în casă – investiția de început, dacă este de calitate și cu toată inima, formează un fundament prețios cu care rămâi o viață. Fără de Moarte.

Pentru case, a fi la standarde Premium înseamnă să cumpăr direct de la artiștii care fac un design, să susțin industria locală, să apelez direct la fabrici, fără intermediarii cu magazine mari care își pun eticheta peste și vând la supra-preț. Premium înseamnă pentru mine acces direct la Sursă, la a pune mâna pe ce a fost creat acum, care este încă aburdind, precum o pâine caldă abia scoasă din cuptor. Treaba asta îmi dă o stare de confort aparte, mă leagă afectiv de ceea ce cumpăr și mă face să mă simt în siguranță.

Deunăzi, am descoperit că există o platformă în România care face legătura directă între producător (fabrică) și cumpărător, fără intermediari ce trăiesc pe picior mare. Marfa se livrează direct de la producător, fiind ambalată corespunzător, ajunge la client în cele mai bune condiții, nefiind stocată prin depozite și manipulată de mai multe ori, ceea ce se reflectă atât în calitatea produselor, cât și în prețul final către client (costurile de manipulare, depozitare și transport fiind, altminteri, incluse în adaosul comercial aferent produsului).Pentru cei care cumpără mai mult, prețurile sunt mai mici, așa cum numai la producător poți face – în magazinele mari de mobilă, spre exemplu, sau de unde iei parchet, nu poți cere reducere pentru că iei mai mult – nu de alta dar ei au un preț minim cu care au achiziționat și nu pot scădea sub el. Dar colaborând direct cu Sursa, ea se mulează după tine ca un soare după munți. Poți fuziona. Această platformă se numește Vindem-Ieftin.ro, Casa de Comenzi. Musai de răsfoit dacă sunteți și voi în construcții și căutări.

Ce-am face, ce vom face, ce ne facem?!

Pe lista noastră sunt încă multe lucruri nebifate. Avem doar scările turnate, ce duc către mansardă, șapa în casă, și izolația făcută ca în povești. Urmează pereții, parchetul, gresia, baia, bucărăria, mobila, camera bebelușului… Din ideile noastre preferate de pe lista încă intactă, pot să enumăr câteva dintre cele mai apropiate sufletului meu artistic:

  • îmi doresc dintotdeauna un  tapet Zambaiti Parati, ce îmi inspiră eleganță nemuritoare, e genul acela de tapet care te duce direct în altă lume odată ce l-ai pus pe perete – iar ca și culoare, cred că un bej diafan cu anumite detalii decorative fine, ar face ceva excelent într-un dormitor boem. Pentru că avem și pian dar și studio acasă, ca alternativă mi-ar plăcea și tapetul Classic Moments Fleur de Lys de pe Vindem-Ieftin.ro – mi se pare extrem de inspirațional pentru o casă de artiști.
  • în timp, vreau neapărat panouri solare la casădar nu numai la casă, ci și la o mică seră de legume pe care să le creștem noi – roșii, ceapă verde, spanac, ridichi… mai zic că visez și la câțiva stupi de albine? Nu mai zic.
  • iubesc la nebunie combinația între lemn nefinisat și cărămidă – mă duce cu gândul la cabane, la șemineu, la inspirație artistică. În sufragerie, am lăsat o bucată de lemn ce nu va fi acoperit de rigipsul pereților, care va deveni probabil promisiunea noastră pentru noi înșine, de a avea cândva o cabană la munte
  • bucărăria musai va fi deschisă și va avea o piesă centrală (masă de lucru) unde se va găti ca în bucătăriile profesioniste, cu aragazul în mijlocul bucătăriei, iar mobilierul va fi personalizat, pentru că avem acoperișul tip mansardă și asta face totul să fie mult mai special

Viața bate filmul?

Oare o să putem să dăm viață tuturor acestor vise? Oare o să îi placă bebelușei noastre, încă în burtică, tot ce am creionat în sufletul nostru pentru ea? Oare o să ne inspire această casă la vise mai înalte, mai minunate? Ceea ce știu sigur este că fundamentul oricărui Acasă, actual sau viitor, este deja aici. Este acel Împreună puternic, ce izvorăște din muncă, din resurse sufletești direcționate cu iubire către rezultate pământești și care, indiferent de vreme, turbulențe și provocări, se gândește doar la evoluție. Întotdeauna.

 

Acest articol a fost scris pentru Competiția Spring Super Blog 2019

 

 

 

Share :

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.