Cristaloterapia, o veche dragoste boemă

Am descoperit cristalele demult, de când copilăria încă îmi picta zâmbete până la urechi și vise nestemate pe gene.

Am învățat să mă uit de mică la pietre alfel, să le descopăr strălucirea, să le iubesc, să le dezmierd, să am impresia că îmi vorbesc. Apoi, le-am asociat cu zodia mea, cu numărul destinului meu, cu căutările mele despre chakre, cu îngerii, cu uleiurile esențiale.

Prima piatră pe care am ținut-o în mână vreodată a fost onixul, la o fabrică de prelucrare a lui în Turcia, aproape de Antalya. Am câștigat un ou din onix maro la 11 ani pentru că am știut să zic Bună ziua în turcă prima din toți ceilalți turiști din jurul meu. Am rămas fermecată de greutatea pietrei, de cât de frumos strălucea și cât de mult părea să aștearnă pacea în mine când o priveam. Am aflat mult mai încolo că onixul definește forța interioară, focalizarea atenției, puterea voinței, autocontrol, disciplină, rațiune. Pentru adolescent în zodia Berbec tânăr, proaspăt în lumea plină de nou, era cu adevărat o întâmplare… neîntâmplătoare să îl am lângă mine.

Când am mai crescut, am fost curioasă și fascinată de tarot, de terapia cu îngeri și apoi cu terapia uleiurilor esențiale. Am citit necontenit despre vindecarea chakrelor și la un moment dat, după un accident cu TIR din care am scapat ca prin urechile acului, puteam să văd chakrele oamenilor care au nevoie de cea mai multă atenție, unde le este focalizată energia cel mai mult în acel moment în subconștient.  Am menționat accidentul pentru că a fost momentul meu critic – m-am filat cu moartea, am lăsat-o să treacă pe lângă mine și mi-a sensibilizat simțurile în mod acut, fiind mult mai conștientă de tot ceea ce este atât în jurul meu, cât și înăuntrul meu. Am început atunci să port multe bijuterii pentru chakre, cristale ca pandantiv foarte mult, am început cu citrin pentru protecție și prosperitate, ametist pentru liniște interioară, cuarț roz pentru atragerea energiei iubirii. Apoi, când știam că o chakră anume are nevoie de atenția mea, mă îndreptam spre cristalul în măsură să-mi fie de ajutor. Inel cu smarald, cercei cu turcoaz…

Călătoria mea alături de cristale s-a întâlnit cu terapia uleiurilor esențiale prin intermediul numitorului comun – frecvențele la care ele lucreză și la care ne pot ridica și nouă anumite unde… pierdute în oceanul nesigur al zilelor prea agitate. Am folosit cuarțul alb cu White Angelica, Onixul negru cu Molidul negru, Ametistul cu Lavanda, Jadul cu uleiurile din coajă de citrice… Cumva, unele cu altele, unele prin altele, am dorit să ating frecvența de 432 mhz față de care am dezvoltat, fără doar și poate, o binefăcătoare obsesie… Dar asta deja știți.

Dar dacă tot am început subiectul, care sunt cristalele berbecului? Internetul are multe liste, dar una completă ar denumi următoarele cristale –  Acvamarin, Ametist, Agat de foc, Ametrin, Aventurin orange, Aventurin rosu, Carneol, Citrin, Cristal de stanca, Cuart roz, Crisopraz, Diamant Herkimer, Hematit, Granat, Heliotrop, Jadeit, Jasp Rosu, Jasp Riolit (Jasp Rainforest), Lapis Lazuli, Malahit, Moldavit, Ochi de tigru, Onix, Piatra lunii, Rodonit, Rubin, Smarald, Safir, Obsidian Fulg-de-nea, Sodalit, Rodocrozit.

Din toate, cel mai mult m-a atras mereu Smaraldul, pe care l-am primit în dar la 18 ani într-un set vintage uluitor și pe care l-am purtat cel mai aprig. În culoarea pădurii pe care o iubesc teribil, dar cumva și aproape de undele Dunării mele dragi, smaraldul  se leagă foarte mult și cu numărul destinului meu, 5. În terapia cu îngeri, smaraldul este cristalul asociat Arhanghelului Rafael, îngerul bucuriei de a trăi, a râsului, al veseliei și al iubirii. Nesperat, uleiul esențial de Chiparos este cel care se îmbină cel mai aromnios cu smaraldul, un ulei care favorizează dezvoltarea umană pe orizontală, ghidând pe calea vieții. Un ulei esențial care ajută la circulație, la inimă, care vindecă gândurile rătăcite, care scoate la liman! Dar cât de târziu am înțeles de ce, intuitiv, am iubit smaraldul…

Cea mai mare provocare? Să cumpărăm cristale autentice. Sunt foarte multe surse și magazine. Mi s-a întâmplat să îmi confecționez singură o brățară fabuloasp la un magazin cu cristale și în câteva săptămâni să înceapă să se…decojească pietrele, dezvăluind o pieliță de vopsea dezamăgitoare deasupra. Vă recomand din inimă să testați sursele. Eu vă recomand una sigură – Stonemania, unde toate cristalele vin însoțite de certificat de garanție și conformitate.

Și pentru că e ziua mea joi, cred că o să mă scufund în ideile lor de a-mi dărui, de una singură, un dar colorat și de vibrație înaltă. Nu de alta, dar Coronavirusul mi-a răstălmăcit frecvențele. De daca aceasta, o să aleg o geodă din agat natural, în culorile lunii, astrul inspirației mele fără sfârșit…

 

P.S. Acest articol a fost redactat pentru competiția Spring Super Blog 2020

Share :

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.