De ce nu pot eu să vând uleiuri Young Living

V-am furat atenția cu acest titlu, nu-i așa?

Doar că e pe bune – îmi vine foarte greu să vând. În primul rând că am o concepție bine înrădăcinată despre mine însămi că nu sunt bună în vânzări. Adevărul e că e…neadevărată, pentru că am stofă de vânzător încă de la 7 ani când voiam sa fac second hand în holul apartamentului cu jucăriile de care mă plictisisem. Pusesem fluturașul scris de mână pe avizierul de la cutiile poștale ale vecinilor dar am fost extrem de tristă când mi l-am găsit în poșta proprie… am stat și toată ziua pe scăunel în hol, cu jucăriile etalate pe o măsuță în fața ușii de la intrare însă nu a venit nimeni să sune… cred că de atunci m-am lăsat profund păgubașă. deși dacă mă apuc să vând ceva în care cred, mereu am avut succes. Doar că nu mă încumet. Nu e o prioritate. Mă învârt în cerc.

Am mai găsit totuși câteva motive (amuzante măcar) pentru care nu pot eu să vând uleiuri esențiale.

  1. Le vreau pe toate pentru mine. Motivul principal (a se citi SCUZA) este că trebuie să le încerc și să experimentez cu ele pentru a vă putea povesti despre, în blog, video sau pe pagina de facebook. De fapt, mi-s așa dragi și îmi e teamă că alții nu le știu vedea valoarea. Lumea nu are timp să citească despre ulei. Am o dovadă vie în familie, din februarie nu a deschis un Thieves si un RC mare. Le-am desfacut eu acum, cu amenințarea că dacă nu le folosește, mi le însușesc gratis!
  2. Le vreau pe toate pentru familia mea. Acum e pe bune – îmi place să cred că fac o investiție în noi, în cei apropiați. În soț, în mama, în cei cunoscuți care primesc câteva picături pe lună în recipiente mici de 1ml. Am o bucurie enormă să văd că sunt folosite și că metamorfozează tot ce întâlnesc în cale. Am mărturii reale în momente reale despre tare multe uleiuri, mărturii pe care altfel doar le-aș fi citit pe un ecran și poate că eram și eu la fel de sceptică precum sunt cei carora eu nu pot să le vând uleiuri.
  3. Nu pot să vând la prețul corect. Din punct de vedere legal și etic nu ai voie să vinzi sub prețul de distribuitor. Îmi vine să le dau la mega-reducere mereu, pentru că mulți care chiar au probleme, nu își permit iar eu știu sigur că le-ar face foarte bine. Atunci, decât să le vând la preț simbolic, mai bine fac o cremă sau un ser (ulei  esențial diluat în ulei vegetal) și le fac cadou.
  4. Simt că îmi folosesc energia greșit, în loc să fac educație. Partea mea preferată este să informez, să educ în profunzime, să arăt cum, să arăt că se poate, să fiu și eu extrem de educată și să pot răspunde argumentat la întrebări și nelămuriri. Simt că sunt mai bogată și mai împlinită dacă oamenii au înțeles. Dacă vor să cumpere, e pasul următor.
  5. Nu îmi place să insist și să mă tot reformulez ca să vând – eu merg organic pe ideea că dacă au înțeles ce am povestit în scris și verbal în video-uri, atunci vor lua singur hotărârea. Nu vreau să am impresia că bag eu mâna în buzunarul omului. Decât dacă scoate portofelul pe masă! Atunci torn și cu Abundance pe el!

Totuși, mă bucur mult când vând sau când dăruiesc. Așa știu că am mai pus o cărămidă la Visul lui Gary Young, care a gândit toate astea cu mult înainte să mă nasc eu.

 

Share :

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.