Nu mai suport mirosul uleiurilor esențiale în sarcină! Ce mă fac?!

În primul trimestru, pe la mijloc, dar și în al doilea, simțul mirosului nu este numai amplificat, cum scrie cartea, dar chiar și distorsionat! Ce altădată ne plăcea, acum nu putem mirosi și invers – avem chef să mirosim lucruri de care până atunci stăteam departe sau … mai răruț că-i mai drăguț.

Cu uleiurile esențiale, a fost șoc din săptămâna 7-8. Nu mai putea mirosi nimic. Și trebuia, pentru că aveam nevoie de Peppermint, Lemon, Ginger, Digize și altele, pentru a elimina grețurile. Au fost de folos, dar nu era plăcut nici un miros. Suportam, știind că sistemul meu limbic o să își facă singur treaba. Și-a făcut-o, însă eu am rămas șocată – cum adică nu mai pot mirosi eu uleiurile mele minunate? Închipuiți-vă că de când le-am avut prima dată, am fost obsedată de ele, de parfumuri, mirosuri, sunt oricum extrem de sensibilă pe parte olfactivă. Iar acum, deodată, mă feream de orice, îmi creau greață, abia dacă puteam să dorm cu diffuserul în cameră (s-a întâmplat de 2 ori, am făcut un efort pentru soț). Nici măcar Idaho Blue Spruce, preferatul meu de 530 mhz, nu îmi mai plăcea, părându-mi-se că miroase a trening transpirat. Desigur, nu a fost nici o clipă așa.

Apoi, în săptămânile 10-11, au început să se liniștească apele – mi-am revenit în fire odată ce a fost nevoie să folosesc iar R.C., Thieves (toată lumea din jurul meu a răcit iar eu aveam de cântat și NU am voie să iau mai nimic în sarcină), sau Lavandă cu Peppermint pentru durerile ocazionale de cap, atât de frecvente și din cauza schimbărilor de temperatură și presiune, dar și din cauza oboselii și a microbilor din aer. Totuși, uleiuri florale precum Ylang Ylang, Joy, Abundance… nu sunt încă pe placul meu. Mi se par la fel ca luna trecută, grețoase și înțepătoare, prea ierbale, parcă mă tăvălesc în fân. Și nu-mi vine!

Ce am mai pățit acum la final de săptămâna 11 a fost că am avut nevoie de parfumul meu Olympea, dar și alte parfumuri care mi-au plăcut peste noapte (lăsate multă vreme deoparte, căci mă dădeam doar cu roll-on din uleiuri esențiale), am simțit nevoia să cumpăr săpun din comerț deși până acum am folosit unul făcut de mine, cu bază neutră și uleiuri. Cumva, parcă aveam nevoie de mirosul ăla puternic cu care am fost obișnuită o viață. Pentru că am învățat în timp să nu mă pun împotriva mesajelor corpului meu, am urmat toate cerințele. Să vedem cum și cât ține, vă zic și vouă. Încerc să fiu doar un observator al acestor lucruri și să fac alegerile cele mai puțin dăunătoare pentru mine și bebeluș. A fost ca o poftă de mâncare, această dorință de mirosuri cunoscute. Și cum unei femei gravide nu e bine să-i refuzi poftele…

Azi am intrat în săptămâna 12 și am început o cură cu Ningxia Red, suc de goji cu aronia, prune (cherry plums), extract din sâmbure de strugure, afine, rodie, uleiuri esențiale. Conține aminoacizii, vitaminele și mineralele necesare pentru a susține sănătos imunitatea și sarcina, are beneficii enorme asupra placentei și este benefică și pentru perioada de recuperare după naștere. Deși iau supliment de vitamine pentru sarcină și acid folic (am luat din săptămâna 3), am simțit că mai am nevoie de un ajutor pentru a mă ține sănătoasă, în picioare, ferită și cu vocea acasă.

Antioxidanții din Ningxia Red permeabilizează pereții celulari și atacă radicalii liberi înainte ca aceștia să deterioreze ADN-ul nucleului celulei. Wolfberry Ningxia (sucul de goji) are cea mai mare sursă de carotenoizi dintre toate alimentele cunoscute. Beta-carotenul este cel mai bine cunoscut nutrient pentru retină, ceea ce mă încântă enorm, având în vedere că stau tare multe ore la gadgeturi în fiecare zi. Extractul de Wolfberry Ningxia inhibă mutația genetică. Ce bine. Mă gândesc ce fain va fi să am un bebeluș sănătos și plin de vitalitate! Persoanele din China care trăiesc în zona unde cresc fructele de goji au o medie de viață de 100 de ani – aceste fructe au un rol esențial în încetinirea procesului de îmbătrânire. Ningxia Red reduce stresul și anxietatea. Am din amândouă, fac cu schimbul, ca să nu rămână cineva descoperit. Totuși, de când cu sarcina, parcă s-au mai diminuat ambele, pentru că am făcut din starea mea de spirit, dar și din cea fizică, o prioritate. De fapt, am scăpat și de tricotilomanie, am din nou genele toate. Mulțumesc, bebe!

Voi ce secrete minunate mai aveți despre bunătăți în sarcină? Ce uleiuri vi s-au părut deodată insuportabile sau ce uleiuri ați adorat peste noapte? Mi-ar plăcea să aflu experiențele voastre, pe care le aștept în comentarii! Vă îmbrățișez!

Share :

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.