Scrisoare pentru Mami și Tati

Dragă Mami și Tati,

Nimeni nu te pregătește pentru primul an cu bebe.

Nimeni nu te pregătește pentru cât de mult te vei schimba, vei modifica întreaga casa, în ce fel se va transforma căsnicia ta.

Trecutul sucombează în fața unui prezent inevitabil, cutezător, plin de aplomb.

Iubiții, până acum plini de vise, de timp romantic împreună, de seri libere cu filme, vin și prieteni invitați la cină pentru râsete și voie bună – devin mami și tati, nedormiți, mereu în mișcare, mereu în serviciul cuiva mai mic și mai firav decât ei, experți în multitasking. Uneori e doar mami. Alteori doar tati. Se simte la fel de puternic, indiferent cine e eroul poveștii, mai ales că trebuie, fără nici o pregătire, să devină peste noapte… super-erou.

Primul an cu bebe te transformă din cap până în picioare. Pe mame mai întâi fizic – nimic nu mai este cum a fost și poate că nu va mai fi vreodată. Dar și pe tați,care deseori devin bucătari și mai buni ca niciodată.

Dar Mami, nu te speria. S-ar putea ca trupul tău să fie mai bine, mai armonios, mai frumos. Nu te teme dacă acum, la început de drum, totul este haotic și de neînțeles. Nu te teme dacă nu poți controla nimic, dacă simți în (prea) multe zile că pământul se surpă de sub picioarele tale. Nu te teme, căci vei începe tiptil să devii mult mai conștientă de cât de multe lucruri știe corpul tău să facă, de cât de multă rezistență și putere ai, de cât de multă energie bună poți să emani cu acest corp care, deși obosit, e plin de viață. Va exista un moment când te vei simți mai frumoasă și mai femeie ca niciodată, de când ești mamă. Așteaptă cu încredere acel moment, căci te va transforma iremediabil. În cel mai frumos BINE din TINE de până acum. Mami, ești minunată!

Tati, nu te speria, odată cu noile îndeletniciri, s-ar putea să descoperi câte alte pasiuni noi ai în tine… încă neaprinse, încă nedescoperite. Vei simți dintr-odată inspirație să fii mai mult în folosul altora, mai mult prezent, mai puțin ancorat în trecut sau viitor. Vei descoperi că tot ce contează se întâmplă acum și pentru acest ACUM merită să te lași răvășit de-a binelea. Tati, ești grozav!

Vei descoperi că toate cărțile citite, sfaturile date de prieteni cu copii sau membri ai familiei s-ar putea să nu se potrivească (deloc) cu viața ta de părinte. Vei intra pe zeci de grupuri pe social media despre mâncarea bebelușului, parenting, idei de cărți, de jucării, de reduceri, de haine. Uneori, chiar dacă totul va părea la dispoziția ta, în inima ta și în dinamica vieții se va simți că lucrurile stau altfel, ca sunt mai grele, mai imposibil de înțeles – este ÎN REGULĂ să fie așa. Va trece.

Pentru că, Mami și Tati, Iubiții din voi au născut această minune pe lume, acest OM nou care încă din prima zi are puterea și bucuria să transforme totul pentru a șlefui, pentru a îmblânzi, pentru a iubi pe toată lumea.

Diminețile în care dormeați mai mult se vor transforma în dimineți în care veți fi mai obosiți DAR, incontestabil, va fi un soare în casă ce va face ca orice încruntare sau cearcăn să devină râs cu gura până la urechi. O să descoperiți gustul cafelei reci – s-ar putea să aveți nevoie de o cafea foarte bună care să facă față acestei provocări.

Serile în care ieșeați în oraș se vor transforma în seri de joacă, de alergat în toată casa, de râsete în ploaie, de adormit în brațe, de legănat inventiv. Cea mai mare revelație va fi dușul după ce adoarme bebelușul, pe care poate că l-ați făcut în grabă în trecut, dar care acum va deveni un ritual de descătușare și de resetare a zilei, pentru a începe curând una nouă.

Nu, nimic nu te pregătește pentru primul an cu bebe.

Dar INIMA TA e pregătită de când a bătut prima dată pe această lume, când și tu erai mic de tot și părinții tăi nu știau ce să facă.

Inima ta știe, pentru că este ancestral setată să respire în ritmul iubirii fără măsură, fără condiții, fără temei. INIMA ABIA AȘTEAPTĂ.

Iar pentru ea… merită să fie debusolat trupul, să fie dată peste cap mintea, timpul și spațiul să se amestece și să devină atât de abstracte precum o pictură de Pollock.

Merită, totul merită.

Dacă ai nevoie de un părinte cu care să vorbești, suntem foarte mulți aici, în echipa Kids Decor. Scrie-ne un gând și vom fi aici să împărțim ultima gură de cafea (rece) cu tine.

Cu drag,

Alți Părinți care n-au știut cum va fi

 

Articol redactat pentru KidsDecor.ro

Share :

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.