Stampila, de la “Ex Libris” la Logo personalizat

Am iubit mereu stampilele mamei cand eram copil. Pe atunci, erau cu cerneala pusa pe panza, si mereu ii terminam cerneala facand colaje interesante ce le afisam in toata casa. Iubeam si firma ei, si cerneala stampilei, si arta decorativa, asadar gasisem o modalitate de a le avea pe toate, fara prea mult efort.

Mai apoi, din dragoste pentru stampile, l-am rugat pe tata sa imi confectioneze una, din guma de sters pe care a taiat-o si a facut sa scrie “Ex Meis Libris”, si avea alaturat numele si o stea. Stampilam toate cartile din biblioteca, dorind ca in viitor sa pot sa spun “aceasta a fost prima mea stampila!” Speram sa o pastrez intacta si sa devina obiect de muzeu, ma apuca un entuziasm nebun mereu cand primeam o carte si o puteam “insemna” cum se cuvine.

Anul acesta am deschis prima mea firma. Din fagaduinta unei dedicari complete in fata Lucrului Bine Facut, am dorit sa am cea mai cea stampila. N-au fost prea multe variante la magazinul unde am confectionat-o. Nici de font, nici de culoare, nici de model. Am facut o stampila plicticoasa si o folosesc numai la contracte, caci pe facturi nu mai este obligatoriu. Mare dezamagire. Cumplit! Era mai frumoasa stampila din copilarie cu ex libris, din guma taiata… Trebuie sa fac ceva pentru asta. Artistii nu isi lasa stampila la voia intamplarii. Trebuie sa ne reprezinte, sa semneze pentru noi si sa ne spuna povestea! Numele firmei in cerc nu e o poveste destul de buna pentru focul meu launtric. Si in plus, in afara de firma, tare mult mi-as dori un “ex meis libris” nou, dar si o stampila pentru scrisori, in care sa imi pun adresa stampilata. Cum adica scrisori? DA! Inca scriu scrisori! Ba chiar mi-ar placea sa am si o datiera corespunzatoare si de ce nu, o stampila ce sa imi fie drept semnatura artistica. “Cu deosebita incantare, Melya”. Iubesc scrisorile personalizate si pline de surprize, si de aceea oamenii nu imi aduc machiaje si bijuterii de ziua mea, ci papirusuri, penite si ceara de sigiliu. In plus, mi-ar placea teribil o stampila speciala pentru dedicatiile de pe CD-urile mele de promovare, atunci cand le daruiesc cuiva. Sigur as fi fost tare ocupata in secolele trecute, daca as fi trait atunci. Dar poate ca deja am facut-o….

Daca ar fi sa descriu stampila ideala, ar suna cam asa:

 1. Sa aiba cerneala Verde, dar un verde din acela Smarald perfect
 2. Sa pot face Logo sau mini-grafica cum vreau eu (posibilitate de personalizare) – sa fie creativ, ingenios, deosebit!
 3. Sa fie eco! Da! Ce? Suna bizar? Am zis ca e vorba de stampila ideala!

Indrazneala mea caracteristica m-a facut sa caut totusi daca as putea gasi aceasta stampila!

Si stiti ce se intampla cu berbecii ambitiosi, nu? Obtin mereu ceea ce vor.

Am gasit stampila mea ideala la Colop! Verde, cu posibilitate de logo si 100% ecologica! In plus, mai e si redusa pe site. Cred ca imi arunc la gunoi stampila veche si demodata si imi revin!

Ce lucruri cu adevarat ALTFEL am descoperit la Colop?

 • Au stampile cu text mai lung- ceea ce permite implinirea visului cu adresa pe scrisori
 • Stampilele pot fi si mici, usor de folosit, aproape cat un ruj! De preferat ar fi sa nu il incurcam cu unul!
 • Exista stampile cu EOS – flash! Adica?
 • Au stampile extra-large, practic poti face un intreg mini-document portabil! Mi-ar placea sa am trasnaia asta pe post de contract de colaborare… adica pac! ne-am intalnit, am convenit, am pus o stampila si am semnat – n-ar fi ideal?
 • 5% reducere la toate comenzile online – e si foarte convenabil, pentru ca am obosit sa tot umblu prin oras dupa adrese pe care nu le cunosc pentru a descoperi firmele care imi plac si ale caror servicii mi le doresc
 • Exista stampile electronice care stampileaza coduri de bare! Si desi imi suna logic, nu m-as fi gandit ca pot fi asa usor de comandat si chiar accesibile pentru toata lumea!
 • Imi plac pachetele Duo-Deal, intrucat atunci cand ai firma trebuie musai sa dai o stampila la contabil – asadar pe cea mica in forma de ruj o pastram noi, “patroanele”, si pe cealalta mare o dam la contabil
 • Echipa te ajuta sa iti faci designul de stampila – pentru ca, haideti sa recunoastem, nu suntem cu totii experti in grafica si avem nevoie de cineva care chiar sa stie cum sa puna punctul pe… cerneala.

P.S. In total imi trebuie 3 stampile: pentru firma, pentru Ex libris, pentru CD-uri si pentru scrisori. De fapt mai multe numai pentru scrisori. Nu-i bine – mereu ma apuca dragostea de cumparaturi la sfarsit de trimestru…

N.B. Acest articol a fost scris pentru competitia Super Blog 2017

Share :

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.