#WeAreTheAnswear, la modul rebel

Un artist este, prin definitie, un rebel.

Un rebel de ocazie sau un rebel de profesie – in orice caz, un atipic, care desi incearca trendurile, nu se dedica in totalitate, pentru a nu prinde iz-ul etichetelor societatii. E ca si cum esti la un tasting de nunta: gusti putin din toate si pana la urma tot aduci reteta ta.

Am vazut deunazi un video postat de Answear, odata cu noul lor concept, #WeAreTheAnswear :

Nu stiu ce ziceti voi, dar mie imi aduce aminte teribil de toate datile in care fotograful cu care colaborez in mod constant  ma cheama la poze si eu nu am cu ce sa ma imbrac, nu am niciodata accesorii noi sau ceva interesant care sa creeze un concept nou, unic, ceva ce nu am mai facut inainte. Dar arta trebuie creata! Asadar a trebuit sa inventez. Si nu numai pentru poze!

  1. Pentru photoshootingul pin-up, anii ’50, bandana specifica de prins in par a fost confectionata dintr-un tricou vechi, dar care isi pastrase materialul stralucitor, cu fir auriu, si era teribil sa il irosesc
  2. Pentru look-ul goth, am cumparat luat o cordeluta veche si ponosita, si am cusut de ea trandafiri albi din catifea, vopsiti cu spray negru. N-am purtat-o inca, dar probabil ca va ajunge pe post de “sustinatoare de par”, in masina, in locul eternilor ochelari de soare care devin intotdeauna cordeluta.
  3. Incercand sa devin Cleopatra, am luat cel mai frumos si amplu colier in care investisem economiile serioase din mai multe luni adunate, si l-am facut coroana, ori mai bine zis bijuterie pentru cap, care cade in mod ademenitor si pe frunte, creand in look captivant si roial.

4. La un eveniment de pe strada unde am cantat anul trecut, in lipsa de cutie pentru muzicienii care performau pe strada, palaria mea cea mai frumoasa, din fetru, model anii 60, a devenit suport de… maruntis. Si a fost si cu noroc!

5. Sacoul LUI a devenit “rochia” mea, dar de data asta cu strampi plasa si toc cui. Contextul, va ramane un mister…

Asadar, tine de noi cat de mult ne intindem limitele creativitatii.

Un singur lucru este 100% cert: absolut nimeni nu va banui niciodata de unde provin inventiile tale, daca le porti cu certitudinea ca esti cea mai buna versiunea a ta chiar azi, pasind cu incredere indiferent ce ai sau n-ai pe tine.

…si daca n-ai, faci!

N.B. Articol scris pentru competitia Super Blog 2017

Share :

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.